Siste sjanse til å klatre opp på Australias mest kjente fjell

Turister strømmet fredag til Uluru, Australias mest kjente fjell, for å klatre opp fjellet for siste gang. Fra lørdag av innføres det permanent klatreforbud.

Uluru, også kjent som Ayers Rock, troner som en rød kjempe i det flate landskapet midt i Australia. Fjellet er hellig for Australias urbefolkning, aboriginene, men det er også en av Australias mest kjente turistattraksjoner.

Aboriginene har lenge krevd et forbud mot å klatre opp det hellige fjellet. Og nå har de fått medhold. På lørdag innføres det et permanent klatreforbud.

Det har ført til en enorm pågang de siste dagene av turister som vil benytte sjansen og klatre opp fjellet en aller siste gang.

Tidlig fredag morgen sto hundrevis av ivrige klatrere og ventet på klarsignal til å ta seg opp fjellsiden. Sterk vind gjorde at myndighetene avventet med å slippe klatrerne opp. Men ut på formiddagen løyet vinden, og klarsignalet ble gitt.

Selv om det nå blir forbudt å ta seg opp på Uluru, oppfordrer Australias turistmyndigheter folk til å besøke området og se fjellet fra bakken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært