Mallorca innfører strenge alkoholregler – fulle turister kan få «megabot»

Se video: De nye reglene skal få bort den voldsomme fyllen fra bybildet.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ferieparadiset i Middelhavet har sett seg lei av døddrukne turister skaper kvalm i bygatene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Byen Palma er et yndet feriemål, men turistene etterlater seg ikke bare inntekter i bykassen. De slåss, forsøpler og skaper kvalme i bybildet, og derfor innføres det strengere alkoholregler i de utsatte områdene.

Ifølge britiske Independent får barer og andre utesteder som selger alkohol ikke lenger promotere alkoholdrikking i gatene og tilbud som to-for-én eller «Happy hour».

Kjempebot

Det skal også slås ned på overstadig berusede turister som skaper kvalm. Både turister og utesteder kan bli bøtelagt med bøter opp mot 3.000 euro, tilsvarende drøye 30.000 norske kroner.

Disse nye reglene gjelder kun i fire utsatte områder i byen, i tillegg til hele stranden Playa de Palma.

De nye reglene skal tre i kraft fra 1. april.

Enda strengere lover på vei

De lokale myndighetene ønsker også å bruke enda strengere lut for å få kontroll på turistfylla. Det jobbes med et forslag om å forby feriepakker med all drikke inkludert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette lovforslaget vil hjelpe oss til å slå ned på «antisosial» drikking og problemene det fører med seg, sier visepresident for turisme og innovasjon på Balearene, Bel Busquet, til Independent.

Reiselivsbransjen: «Skivebom»

Dette forslaget har blitt møtt med sterke reaksjoner fra reiselivsbransjen, som kaller forslaget en skivebom.

– Den typiske kunden som ber om alt-inkludert-pakker er ikke 22-åringer, men familier som setter pris på muligheten til å kontrollere budsjettet sitt. Å påføre slike restriksjoner vil drive dem bort, sier talskvinne for Storbritannias reiselivsorganisasjon Abta, Nikki White til Travel Weekly.