Nordmenn svikter Mallorca

<p>Mallorca og byen Magaluf har i mange år vært populær blant nordmenn. Nå synker etterspørselen for første gang.</p>
Mallorca og byen Magaluf har i mange år vært populær blant nordmenn. Nå synker etterspørselen for første gang.

I flere tiår har den spanske ferieøya Mallorca vært blant de aller mest populære feriemålene for nordmenn. Slik er det ikke lenger.

For første gang synker salget av reiser til øya. Stive priser og økende misnøye blant fastboende skal være blant hovedårsakene til at turistene velger andre destinasjoner.

– Når myndighetene har satt begrensninger på bygging av hotell, og lokalbefolkningen protesterer mot hordene av turister, så er det kanskje en del som ikke lenger lar seg friste og finner andre reisemål, sier markedssjefen i Ticket i Norge, Ellen Wollf Andresen, til nettstedet flysmart24.

Reisebyrået opplever nå en nedgang på ni prosent sammenlignet med fjoråret. Mange som tidligere har feriert på Mallorca ser seg nå om etter noe annet.

Les også: Ni turister påkjørt av Porsche på Mallorca

Ti på topp

Spania

Hellas

Kroatia

Italia

Thailand

Frankrike

USA

Tyrkia

Storbritannia

Nederland

Kilde: Ticket Feriereiser

Spania fortsatt mest populært

Mallorca tilhører øygruppen Balearene i Middelhavet og ligger om lag 170 kilometer fra Barcelona på fastlandet. Det bor nærmere 900.000 mennesker på øya. Helt siden tidlig på 1950-tallet har turismen utgjort en stadig viktigere del av økonomien.

– Mallorca har vokst mye over flere år. Jeg kan ikke huske at øya noen gang har gått tilbake på bestillingene, sier Wolff Andresen til nettstedet.

Ifølge Tickets tall er Spania fortsatt mest populært blant ferierende nordmenn.

Personvernpolicy