Tre av ti nordmenn blir stresset av ferien

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmenn er glade i å reise, men mange nordmenn stresser i forbindelse med reisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre av ti nordmenn synes selve reisen til endelig feriedestinasjon er den mest stressende biten. 36 prosent unngår å svare på jobb-mail for å slappe av på ferie, mens både telefoner og meldinger også blir unngått av henholdsvis 33 prosent og 31 prosent av oss, viser en undersøkelse fra hotell- og reisesøkesiden momondo.no.

To av ti nordmenn synes selve planleggingen var den mest stressende delen. Likevel viser undersøkelsen at hele 69 prosent gjerne tar på seg rollen som planlegger, og 24 prosent syntes at det både er stressende og givende å planlegge for andre.

Les også: Nå kan du fly til Tallinn for 333 kroner

– Selv om mange tar på seg rollen som planleggeren, betyr ikke det at det ikke er stressfri eller takknemlig rolle. Det er en utfordring å planlegge for flere, og 26 prosent svarer at det mest stressende er når de andre i følget klager, eller ikke sier takk, forteller Kalimaya Krabbe, talsperson for momondo Norge.

Mye av stresset med å planlegge for flere kommer også av hvordan man vil bo og leve på ferie. 31 prosent svarer at det mest utfordrende med å planlegge for andre er å finne et sted som alle er fornøyd med.

Artikkelen ble først publisert av Hegnar.no.