Jakten på den perfekte selfie har kostet 259 mennesker livet

India er verstingen når det gjelder dødsfall i forbindelser med selvportrett, med over halvparten av registrerte dødsfall, ifølge ny studie. Foto: AP / NTB scanpix.
India er verstingen når det gjelder dødsfall i forbindelser med selvportrett, med over halvparten av registrerte dødsfall, ifølge ny studie. Foto: AP / NTB scanpix.

Selvportrett-relaterte ulykker krever stadig flere liv.

I løpet av de seks siste årene har 259 mennesker verden over omkommet mens de forsøkte å ta en selfie, ifølge en ny studie gjort av indiske leger fra All India Institute og Medical Sciences.

Senest 21. september skrev medier som USA Today om en amerikansk kvinne som mistet livet i en fallulykke etter å ha forsøkt å ta «den perfekte selfie» på kanten av et 61 meter høyt stup i en nasjonalpark ved Lake Superior.

De indiske legene har basert oversikten på analyser av nyhetsoppslag om selfie-relaterte dødsfall i perioden fra oktober 2011 til november 2017, skriver CNN.

Selvportrett-ulykkene oppstår som regel når hobbyfotografene forsøker å finne et særlig spennende eller eksotisk motiv, og så går det galt. Drukning, fallulykker eller ulykker med kjøretøy er blant de vanligste.

Video: En 25 år gammel student blir påkjørt i forsøk på å ta en selfie med det kommende toget:

Les også: Hva er farligst: Selfie eller hai?

Det er India som er verstingen når det gjelder dødsfall i forbindelser med selvportrett, ifølge studien. Her har forskerne funnet 159 rapporterte selfie-dødsfall siden 2011. Russland, USA og Pakistan følger på plassene etter. De fleste ofrene er menn (rundt 72 prosent) og yngre enn 30 år.

Nettleksikonet Wikipedia, som redigeres på dugnadsbasis av brukerne, har viet en egen side til selfie-dødsfall. Her er det registrert 12 slike dødsfall hittil i 2018, men ifølge forfatteren av studien kan det være flere saker som ikke har blitt rapportert ennå.

I India er selfie-dødsfallene av et så stort omfang at myndighetene i Mumbai nå har innført 16 selfie-frie soner i byen, ifølge avisen The Guardian.

Video: Bussjåføren risikerer sitt og passasjerens liv:

Les også: – Selfien gir ikke et riktig bilde av deg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden