Meny

Gran Canarias vakreste vei stenges permanent

Siden 1939 har 66 personer mistet livet langs veien som strekker seg fra Mogán og vestover på Gran Canaria. Foto: Cristian Bortes/Flickr
«365 svingers-veien» har bergtatt mang en bilist med utsikten. Men faren for nye dødsulykker, gjør at myndighetene nå har stengt veien for godt.

Hvis du har kjent hjertet i halsen mens du kjørte veistrekningen mellom Andén Verde og La Aldea de San Nicholas langs GC-200 på Gran Canarias vestkyst, så er du ikke alene. Samtidig har mange kunnet nyte fantastisk utsikt fra veien som kalles «365 svingers-veien». Det er det nå slutt på, ifølge Canariajournalen.

Veistrekningen, som slynger seg langs fjellsiden, har vært rammet av flere ras og jordskred og sannsynligheten for nye hendelser er vurdert til 100 prosent. Utsikten til potensielle trafikktragedier ligger til grunn for at myndighetene stengte strekningen permanent basis.

Les også:   Spanias første nudistrestaurant åpner på Tenerife

(Saken fortsetter under)

Rasfaren er vurdert til 100 prosent, dermed valgte myndighetene å stenge veien en gang for alle. Foto: Cristian Bortes/Flickr

Veien strekker seg fra Mogán og vestover, og siden den ble åpnet i 1939 har 66 personer mistet livet på strekningen. Redaktør Hugo Ryvik i Canariajournalen sier til Aftenposten i 2016 at han har kjørt veien mange ganger i årenes løp.

Les også:  Nordmann besvimte på sykkeltur på Gran Canaria – døde

– Jeg har selv kjørte den noen ganger, og har kjørt mye på de verste veiene på Vestlandet i Norge – denne er minst like ille, med flere smale, krappe svinger enn andre veier jeg har kjørt, sier Ryvik som har fått flere tilbakemeldinger på saken.

– Mange nordmenn har kjørt denne veien opp gjennom årene, og de fleste opplever den som svært farlig sammenlignet med norske veier, og svimlende vakker. Tilbakemeldinger som kommer på Facebook tyder på at en hel del nordmenn syns det er trist, men nødvendig at den stenges. Noen ønsker også at veien skal bevares, sier han.

Les også: 

Fotografiene som får jorda til å se ut som kunstverk

Spania nekter å forby tyrefekting

Kanariøyene lokker til seg ti prosent av Norges befolkning

Reise
Populært