Pavens feriested blir museum

En mann går ned en gate bort fra pavens sommersted Castel Gandolfo i sørøst Roma.
En mann går ned en gate bort fra pavens sommersted Castel Gandolfo i sørøst Roma. Foto: AFP/Filippo Monteforte
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pave Frans har gitt avkall på sommerstedet Castel Gandolfo utenfor Roma.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Castel Gandolfo har en ganske spektakulær utsikt. Foto: COLOURBOX
Castel Gandolfo har en ganske spektakulær utsikt. Foto: COLOURBOX

Vatikanet sa på fredag at paven åpner sitt private sommersted Castel Gandolfo for turister. Det melder nyhetsbyrået AFP.

Den argentinske paven har tatt utradisjonelle valg fra starten av sitt pavedømme. Blant annet har han nektet å følge tradisjonen som sier at skal paven bo i toppetasjen i pavepalasset i Vatikanet i Roma, og heller bosatt seg på et hotell.

Sommerstedet som nå åpnes for publikum har vært et tilfluktssted for paver som har søkt seg bort fra sommervarmen i hovedstaden. Pave Frans sine forgjengere Johannes Paul II (1978-2005) og Benedict (2005-2013) bodde ofte på området.

Den nåværende paven har bare besøkt palasset som ligger omtrent 25 kilometer fra Roma ved et par anledninger. Han har aldri overnattet der.

Eiendommen som har vært eid av Den hellige stol siden 1596, fungerte som ett av flere vatikanske områder som tilfluktssted for romerske jøder under andre verdenskrig. I 2014 åpnet hagen for at publikum kunne delta på en guidet tur i hagene. Nå er pavens rom omgjort til museum og åpner for publikum 21. oktober.

Les også:

"Cowboy-prest" kåret til helgen

Paven kritisk til undervisning i kjønnsteori

Paven på uanmeldt besøk hos eksprostituerte