Politiet i Danmark advarer eldre mot utspekulerte tyver

– Det er alltid en god idé å være særlig oppmerksom når man blir kontaktet av folk man ikke kjenner, advarer politiet.

Har du planer om å legge turen til Danmark i nærmeste fremtid bør du imidlertid passe godt på lommeboken.

Dansk politi advarer i skrivende stund mot en bølge av såkalte «tricktyverier», der gjerningsmennene rundlurer intetanende personer. Også tilreisende blir bedt om å passe ekstra godt på sine eiendeler.

Bare på ett døgn har fem politidistrikt fått inn anmeldelser på ni tyverier. Problemer er størst i Nordsjælland, der eldre personer blir frastjålet bankkort og smykker, skriver Ekstra Bladet.

Les også: Norge er det tryggeste landet å besøke i 2018

For naive

Visepolitiinspektør Finn Bernth Andersen i Nordsjællands politi innrømmer at tyveriene er et stort problem.

– Vi ser dessverre at tricktyvene blir mer og mer utspekulerte, både når det gjelder tyverier fra innbyggere som er ute og handler, og innbyggere som blir lurt til å slippe fremmede inn i sin egen bolig, sier Andersen i en pressemelding.

Han ber folk være skeptiske når de blir kontaktet av ukjente.

– Generelt har innbyggerne veldig stor tillit til hverandre og er meget hjelpsomme. Men det er alltid en god idé å være særlig oppmerksom når man blir kontaktet av folk man ikke kjenner, sier han.

Se også: Slik unngår du å bli ID-svindlet

Rundlurte mann

I en video ABC Nyheter har fått tillatelse til å vise kan man se hvordan to gjerningsmenn gjennomfører et såkalt «tricktyveri».

I dét en eldre mann står i minibanken for å ta ut penger, villeder gjerningsmennene offeret til å tro at han har mistet noe på bakken. Da mannen huker seg ned for å plukke opp gjenstanden stjeler en av tyvene bankkortet til offeret.

Etter at mannen forlot minibanken kunne hadde tyvene tilgang til å få brukt kortet hans.

Les også: Varmebølge = Innbruddsbølge: Slik reduserer du innbruddsfaren i ferien

Ikke bli tyvens neste offer

Dansk politi har som følge av de mange tyveriene laget noen regler de håper både lokalbefolkningen og turister i området vil følge for å hindre at de blir tyvenes neste offer.

«Sørg for at andre ikke kan se din pinkode når du betaler eller tar ut penger. Dekk til med hånden og be folk trekke seg tilbake hvis du synes de står for tett på», skriver politiet.

«Dersom noen prøver å avlede din oppmerksomhet ved å spørre om vei eller andre spørsmål, eller skape forvirring rundt deg, skal du være oppmerksom og holde godt øye med dine eiendeler», heter det videre i oppfordringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært