Meny

Flere Widerøe-kanselleringer over hele landet

Widerøe må kansellere flere avganger som følge av bemanningsproblemer. Bildet er tatt på Værnes lufthavn ved en tidligere anledning. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
I tillegg til flere varslede kanselleringer i sommer har Widerøe blitt nødt til å innstille enda flere avganger de siste dagene. Problemene fortsetter fredag.

Bakgrunnen for kanselleringene er bemanningsmangel, ifølge selskapet. Informasjonssjef Catharina Solli sier at rutenettet over hele landet rammes.

–Noen av kanselleringene er varslet på forhånd. Men vi har blitt nødt til å kansellere noe i tillegg de to siste dagene og i dag, sier Solli til NTB fredag.

Hun vil ikke ut med antall avganger og passasjerer som er rammet. Ifølge Avinors oversikt er avganger Kristiansand-Bergen, Oslo–Førde, Bergen–Aberdeen, og rutene Tromsø–Kirkenes, Tromsø–Hammerfest–Honningsvåg kansellert fredag.

Ruten mellom Tromsø og Lakselv er innstilt fredag kveld, noe som også fører til at turen tilbake lørdag morgen utgår. Solli understreker at denne kanselleringen var varslet på forhånd.

Hun beklager problemene og sier at flyselskapet jobber dag og natt for å få passasjerene fram.

– Alle som er rammet, blir kontaktet på sms, etterfulgt av epost med alternativt ruteforslag. Hvis det går greit, så gjør man ikke mer og møter opp til ny rutetid. Hvis ikke dette passer, finner vi en løsning sammen med kunden, og tilbyr også full refusjon dersom man ikke finner noen løsning, sier informasjonssjefen.

Les også:

Så nært var Widerøe-flyet katastrofen

Widerøe: Avgifter truer lønnsomheten på flyruter

Widerøe tar flypassasjeravgift selv om den ikke er innført

Reise
Populært