Meny

Utrolig skyformasjon tok Instagram med storm

Amboltskyer er et vanlig syn over Adelaide i Australia på denne tiden av året. Det uvanlige var at denne opptrådte alene. Foto: South Australian Weather
Himmelen over Adelaide ble i går skueplass for en skyformasjon som for enkelte kunne minne om en invasjon fra det ytre rom.

Mange av oss har en eller annen gang i løpet av livet ligget i gresset en varm sommerdag og stirret opp i skyene mens vi har forsøkt å tyde de ulike formasjonene. Da innbyggerne i australske Adelaide kikket opp mot himmelen i går, var det mange som følte de stirret på en atomsopp eller et fremmed romskip som kom inn i atmosfæren.

(Saken fortsetter under)

#rightnow #apocalypse at #Adelaide #Australia #storm #cloud

Et innlegg delt av Andrey Moisseyev (@amophoto_au)

Fenomenet kalles amboltsky og er en fullt utviklet cumulonimbussky, eller bygesky. Dette er en skytype som kjennetegnes ved høy vertikal utstrekning og opptårnet form. På bildene fra Adelaide ser vi toppen bre seg ut og danner form som en ambolt, derav navnet.

Denne typen skyer er ikke uvanlig i Adelaide på denne tiden av året. Det som imidlertid gjør bildene så spektakulære, er at skyen opptrer på egenhånd. For innbyggerne kom synet av skyen som en lettelse, ettersom det medførte et temperaturfall på under 30 varmegrader.

Cool cloud formations in #Adelaide today. (61/365)

Et innlegg delt av Jarrod Lamshed (@jlamshed)

Les også: 

«Solens fødeplass» er full av froskelik

Singapore er kåret til verdens grønneste by

En gang lå det en landsby her

Reise
Populært