Amerikanernes presidentvalg påvirker nordmenns reiselyst

Republikanernes Donald Trump og Demokratenes Hillary Clinton. Snart får vi vite hvem av dem som blir USAs neste president.
Republikanernes Donald Trump og Demokratenes Hillary Clinton. Snart får vi vite hvem av dem som blir USAs neste president. Foto: © Rick Wilking / Reuters / Reuters

Donald Trump er ingen favoritt hos nordmenn: Én av fire får mindre lyst på USA-reise dersom Trump vinner valget.

Verdens finansmarkeder er nervøse ved tanken på Trump i Det hvite hus, mens Starbucks-sjef mener valget kan påvirke salget. Nå kan det se ut som også reiselivsbransjen kan oppleve Trump-effekt, avhengig av hvem som går seirende ut av kampen.

Reisebyråkjeden Ticket Feriereiser har gjennomført en undersøkelse der 23 prosent av de spurte oppgir at lysten til å reise til USA vil minske dersom Donald Trump blir amerikanernes neste president. Én prosent oppgir at de får mer lyst til å reise dersom det blir republikansk seier.

(Saken fortsetter under)

Vinner Trump, minsker reiselysten dramatisk. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Vinner Trump, minsker reiselysten dramatisk. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dersom Hillary Clinton vinner, øker derimot reiselysten med 3 prosent. Samtidig var det ingen som oppga at de fikk mindre lyst til å reise dersom Det hvite hus forblir under demokratisk styre.

Størst Trump-motstand finner vi hos kvinnene – 28 prosent av dem sier at de får mindre reiselyst om Trump vinner, sammenliknet med 18 prosent av mennene. Det skal også legges til at motstanden er høyest i aldersgruppen 18 – 29 år.

64 prosent oppgir at resultatet av valget ikke kommer til å påvirke lysten til å reise til USA.

Les også: Blant fisk, vilt og countrystjerner i Smoky Mountains

Personvernpolicy