Må stenge populær strand grunnet sel-møkk

Førstemann til mølla: Sel av typen steinkobbe (Phoca vitulina) har nytt en avslappet tilværelse på Cahoon Hollow Beach. Nå er stranden midlertidig stengt på grunn av høye bakterietall i vannet. Foto: Andreas Trepte/CC BY-SA 2.5
Førstemann til mølla: Sel av typen steinkobbe (Phoca vitulina) har nytt en avslappet tilværelse på Cahoon Hollow Beach. Nå er stranden midlertidig stengt på grunn av høye bakterietall i vannet. Foto: Andreas Trepte/CC BY-SA 2.5

Store mengder bakterier har gjort det uforsvarlig å bade eller surfe.

Den amerikanske delstaten Massachusetts’ Atlanterhavskyst er berømt for sine mange strender som innbyr til avslappende aktiviteter som bading og soling. Ikke langt unna storbyen Boston ligger en av de mest populære; Cahoon Hollow Beach i Wellfleet.

Stedet er viden kjent for naturskjønn utsikt, førsteklasses spisesteder og familievennlig atmosfære, og mange amerikanere har dette som fast feriested i august. Men i år må menneskene se seg om etter annet sted å fiske, bade og surfe.

Les også: Kinas blodrøde strand

(Saken fortsetter under)

Cahoon Hollow Beach. Foto: lookcatalog/Flickr
Cahoon Hollow Beach. Foto: lookcatalog/Flickr

Store mengder sel-møkk har nemlig effektivt sørget for at det er uforsvarlig å bade i vannet og lokale helsemyndigheter har stengt stranden inntil prøvene viser forbedret resultat.

Ifølge CapeCod.com skal det hele skyldes store mengder sjøgress som forhindrer dyremøkka fra å forsvinne ut i havet. Det er kun Cahoon Hollow Beach som er blitt stengt, de andre strendene holder fremdeles åpent.

Les også: Glem delfiner og havskilpadder - her svømmer du med griser

Personvernpolicy