Meny

Mener å ha funnet verdens beste pizza

ITALIENSK MATKULTUR: Mange mateksperter har forelsket seg i en pizzeria i en fjellby nær Napoli. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Forfatter Daniel Young har fått mateksperter verden rundt til å si sin mening.

I boken «Where to Eat Pizza» har over 1.000 mateksperter og matentusiaster verden rundt kommet med sine tips om hvor man finner den perfekte pizzaen.

Forfatter Daniel Young kaller boken «ekspertens guide til verdens beste pizzasteder». Ifølge The Guardian er det én restaurant som blir trukket frem oftere enn de andre: Pepe in Grani i Caiazzo.

Franco Pepe er svært populær blant innbyggerne i den lille italienske byen Caiazzo i Campania. Han bruker kun råvarer fra lokale produsenter. Det eneste som ikke er lokalt er matentusiastene som kommer langveis fra for å smake på den nydelige pizzaen.

Les også:   Nå får du kjøpt luksus-pizza dekket av gull for 6000 kroner

Menyen hans vokser stadig. Et av høydepunktene er Il Sole nel Piatto, som betyr solskinn på en tallerken. Denne pizzaen kommer med mozzarellaost av bøffelmelk, små Piennolo del Vesuvio-tomater, Cetara-ansjos, basilikum, extra virgin olivenolje og Caiazzo-oliven.

Hvis du er en av de som forelsker deg i restauranten og ønsker å bli litt lenger, har du muligheten til å overnatte i et stilig soverom i etasjen over, ifølge The Guardian.

Adresse og kontaktinformasjon finner du på nettsiden til Pepe in Grani.

Les også:  Nå vil Italia ha pizzaen på Unescos liste over verdens viktigste kulturarv

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus