Meny

Nå vil Italia ha pizzaen på Unescos liste over verdens viktigste kulturarv

Mama Mia! Nå mener italienerne at pizzaen kan måle seg med Egypts pyramider, den kinesiske mur og Bryggen i Bergen.

Pizza er en favorittrett for mange mennesker verden over - inkludert oss nordmenn. Men er det viktig nok til å komme på Unescos liste over historisk kulturarv? Det mener den italienske Unesco-kommisjonen i sitt forslag for 2016.

– Denne kunstarten representerer Italia og et er symbol på italiensk stil i hele verden, skriver den italienske Unesco-kommisjonen i sin begrunnelse.

Unesco har aldri tidligere oppført en kulturell tradisjon knyttet til matproduksjon på verdensarvlisten. Mer enn 1.000 stedet er skrevet inn på verdensarvlisten som inneholder både kultur- og naturarv.

Ifølge historiene ble den første pizzaen slik vi kjenner den i dag laget i Napoli i Italia for å hedre dronning Margherita som var på besøk i byen i 1886.

Den endelige beslutningen om pizzaen kommer på listen vil bli annonsert i 2017, etter en diskusjon med alle FNs 193 medlemsstater.

Les også: Du steker pizzaen feil

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus