Meny

Det blir billigere å bruke mobildata i EU

I dag vegrer mange seg for å benytte seg av mobiltelefon når de er på utenlandsreiser grunnet høye priser, sier Solvik-Olsen. Det ønsker regjeringen å gjøre noe med. Foto: Samferdselsdepartementet.

Ekstrakostnadene for bruk av mobiltelefon, nettbrett og PC ved reise i EU skal fjernes, ifølge samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Det har vært dyrt å bruke mobiltelefon og data på reise i Europa. Mange nordmenn har fått seg en heftig overraskelse når de har fått mobilregningen etterå ha kommet hjem fra et utenlandsbesøk.

Nå ber regjeringen om at EUs regler om nettnøytralitet og internasjonal gjesting innlemmes i EØS-avtalen, slik at også norske brukere etter hvert kan få lavere priser og bedre rettigheter.

Det skriver samferdselsdepartementet i en pressemelding fredag ettermiddag.

Les også: Nye regler forbyr dyr roaming i EU og Norge

– Ved å delta i denne avtalen, vil vi bidra til å sikre et åpent og ikke-diskriminerende internett, og til å fjerne ekstrakostnadene for å bruk av mobiltelefon, nettbrett og PC ved reise i EU. Priser for gjestingstjenester på nivå med nasjonale priser, vil trolig innebære at vi i større grad bruker mobiltelefon og data på samme måte og i samme grad ved reise i EØS-området som hjemme. I dag vegrer mange seg for å benytte seg av mobiltelefon når de er på utenlandsreiser grunnet høye priser, sier Solvik-Olsen i pressemeldingen.

– Det arbeides med å få det nye regelverket gjennomført nasjonalt i de tre EFTA-landene slik at endringen i EØS-avtalen kan tre i kraft. Nasjonalt setter vi inn ressurser i dette arbeidet, slik at vi kan få nytte av de nye reglene så snart som mulig, sier Solvik-Olsen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus