– SAS kan bli del av Lufthansas billigkonsept

Lufthansa kan overta deler av SAS, ifølge kilder nær selskapet.
Lufthansa kan overta deler av SAS, ifølge kilder nær selskapet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lufthansa har vært i oppkjøpssamtaler med SAS' eiere siden i fjor høst, og SAS kan bli del av Lufthansas billigkonsept Eurowings, ifølge kilder Reuters har snakket med.

To kilder opplyste onsdag at Lufthansa har vært i samtaler med SAS' eiere siden i fjor høst. Samtalene kan resultere i at Lufthansa kjøper en del av SAS og blir medeier sammen med Danmark, Norge og Sverige, eller inngår en annen form for samarbeid, ifølge kildene.

– SAS kan bli innlemmet i budsjettkonseptet Eurowings, sier en av de to kildene.

Lufthansa ønsker å utvide Eurowings-konseptet og samtidig unngå mulige restruktureringsrisikoer, hevder kilden.

Folk med kjennskap til luftfartsindustrien mener det er utenkelig at Lufthansa overtar SAS fullstendig, og anser det som mer sannsynlig at Lufthansa får en minoritetsaksjepost i selskapet og dermed styreplass og mulighet til å påvirke SAS' strategi direkte.

Styret i Lufthansa skal møtes 27. april, og ifølge en av kildene skal man der trolig også diskutere oppkjøp av 55 prosent av Brussels Airlines. Dagen etter er det generalforsamling i Lufthansa.

SAS ønsker ikke å kommentere saken, mens en talsmann for Lufthansa anser saken som «spekulasjoner». Lufthansa har lenge vært partner med SAS i Star Alliance og er dermed i kontinuerlige samtaler med selskapet, påpeker talsmannen.

Personvernpolicy