Meny

Slik blir nye Bergen lufthavn på Flesland

I videoen over forklares det hvordan terminalen vil se ut. 
Ny terminal vil bety bedre plass, flere butikker og flere spisesteder enn passasjerene som reiser til og fra Norges nest største flyplass opplever i dag.

Etter planen skal den nye terminalen på Bergen lufthavn åpne dørene 17. august 2017.  Og Avinor signerer i disse dager kontrakter med leietakere som skal gi de reisende til og fra Flesland, et mye bedre tilbud enn hva man finner i dag.

– Vi er både stolte og fornøyde med mangfoldet av butikker og serveringssteder som vi kan tilby våre reisende når den nye terminalen åpner, sier lufthavndirektør Aslak Sverdrup til BT.no.

Han lover både et høyere servicenivå og helt nye konsepter når den nye terminalen blir tatt i bruk. Det totale arealet vil da bli på 85.000 kvadratmeter, tre ganger så stort som i dag.

Les også:  Alle gatene på Gardermoen får nye navn

Internasjonalt og lokalt i matveien

Selv på de mest travle tidspunktene skal det være gode muligheter for å kjøpe seg mat, enten på vei til flyet eller at man setter seg ned og nyter et måltid.

Fiskeriet, Bølgen og Moi, Joe & The Juice, Espresso House, Altitude, Starbucks, Northland, Upper Crust og O'Learys er alle serveringssteder som vil være på plass ved åpningen av den nye terminalen.

– Vi har fått et bredt spekter av både internasjonale og norske konsepter. I tilbudsprosessen har vi ellers ønsket å sikre at det regionale særpreget gjenspeiles i den nye terminalen, sier Aina Tysse, sjef for forretningsutvikling ved Bergen lufthavn, Flesland til BT.no.

Hun lover et internasjonalt snitt, med lokalt særpreg.

Les også:  Dette er de beste og verste flyplassene i verden

Bedre taxfree-utvalg

Også taxfree-tilbudet vil bli større fra august neste år. I den nye terminalen vil det være en stor taxfreebutikk for dem som ankommer Flesland. Den vil komme i tillegg til avgangsbutikken som finnes i dag. Vareutvalget vil bli mye større, lover Tysse.

Også andre butikker vil det bli flere av for både innland- og utenlandsreisende.

Tysse lover også at de vil kontrollere prisnivået inne på flyplassen flere ganger i året for å sørge for at det ikke skal være for dyrt å handle der.

– Utgangspunktet er at prisene ikke skal være høyere enn utenfor flyplassområdet, sier hun til BT.no.

Les også:  Beijing får verdens største flyplass

Bli med inn i den nye terminalen på Gardermoen

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus