Rotte tok rotta på indisk fly

Observasjon av en rotte om bord på et Air India-fly førte til at flyet måtte returnere etter tre timer i lufta. Foto: Reuters / NTB scanpix
Observasjon av en rotte om bord på et Air India-fly førte til at flyet måtte returnere etter tre timer i lufta. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flybesetningen tok ingen sjanser da det ble observert en rotte på et fly på vei fra Mumbai til London. Passasjerenes sikkerhet først, var mantraet. Flyet returnerte til India etter tre timer, men ingen rotte ble funnet.

Flygeren besluttet å returnere til Mumbai etter tre timer i lufta fordi passasjerenes sikkerhet kommer først, heter det i en uttalelse fra det statlige flyselskapet Air India.

En talsperson for selskapet opplyser at det var over 200 passasjerer om bord. De ble omplassert til et annet fly som sto klart på flyplassen i Mumbai.

Flyet der rotten ble observert, ble i henhold til selskapets rutiner desinfisert, men uten at det ble funnet noen rotte.

Det er ikke første gang at Air India-fly har blitt satt på bakken som følge av rotter om bord. I juli i år måtte et fly på vei til Milano returnere til New Delhi etter at en rotte ble observert på flyet.

Rotter om bord på fly er absolutt noe å ta på alvor – de kan tygge seg gjennom ledninger og kabler og forårsake skader på flyets systemer.

Personvernpolicy