Meny

Mindre flyplasstrafikk og færre hotellgjester i Paris

Et fransk flagg er plassert blant en mengde blomster på Place de la Republique i Paris til minne om ofrene for terrorangrepene 13. november. Foto: Charles Platiau (Reuters / NTB scanpix)

Trafikken på Paris' flyplasser har gått ned, mens belegget på enkelte hoteller har sunket med over 30 prosent etter terrorangrepene i byen for knappe to uker siden.

– Vi ser en innvirkning på trafikken i dag, men det er for tidlig å si hvorvidt dette er en langvarig trend, sier finansdirektør Edward Arkwright i Aeroports de Paris, som driver både Charles de Gaulle og Orly lufthavn.

Han opplyser videre at lufthavnene i Paris har skjerpet sikkerheten ytterligere etter terrorangrepene 13. november. Nå sjekkes også ansatte for flytende eksplosiver.

Lufthavnene var allerede i høy beredskap som følge av terrorangrepene mot magasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i januar.

Les også: En natt i katakombene

Perioden fra midten av november til februar er vanligvis den roligste perioden i året på flyplassene, opplyser Arkwright. Reiseinformasjonsfirmaet ForwardKeys meldte imidlertid tirsdag at nye flybestillinger til Paris falt med 27 prosent i uken etter angrepene i november, sammenlignet med samme periode i fjor.

Samtidig har belegget på enkelte hoteller i Paris gått kraftig ned siden terrorangrepene, ifølge STR Global, et selskap som følger med på data fra hotellbransjen. Sammenlignet med samme datoer i fjor var belegget 39 prosent lavere sist lørdag og 33 prosent lavere sist søndag.

Les også: Fransk kvartal i pepperkakebyen i Bergen

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus