Nøtteallergi og flyreiser:

– Personalet ble redde da de hørte at jeg har nøtteallergi - men det gjelder jo mange

<p>ALLERGI: Maria Fürsts EPI-penn, som er en sprøyte som brukes som «motgift» ved allergisk sjokk, hadde gått ut på dato, og hun ble nektet å fly med Norwegian, selv om det fantes en tilsvarende om bord.<br></p>
ALLERGI: Maria Fürsts EPI-penn, som er en sprøyte som brukes som «motgift» ved allergisk sjokk, hadde gått ut på dato, og hun ble nektet å fly med Norwegian, selv om det fantes en tilsvarende om bord.
Foto: Privat / NTB Scanpix

Nøtteallergiker fikk ikke reise med Norwegian – personalet visste ikke hvordan de skulle bruke «motgiften» de hadde om bord. Flysekskapet beklager, men understreker at det er passasjerens ansvar å ha medisin.

Allergi og flyreiser:

Norwegian opplyser følgende på sine nettsider:

Nøtteallergi: Hvis du har en nøtteallergi må du ta kontakt med vårt kontaktsenter for å få dette registrert I bestillingen din, samt informere vår kabinbesetning ved ombordstigning. Kabinbesetningen vil da gjøre en annonsering om bord om at det ikke blir nøttesalg om bord og anbefaler medpassasjerer om å ikke spise medbrakt produkter som kan inneholde nøtter. Vi kan ikke garantere for at våre flygninger er frie for nøtter, til tross for at nevnte tiltak iverksettes.

Allergisk mot dyr: Passasjerer som er allergisk mot dyr har mulighet til å reservere seg mot at det bookes dyr i kabinen på deres flyvning. Dersom det allerede er booket dyr om bord på flyvningen, vil man ikke få opp alternativet til å registrere seg som allergiker.
Medisin mot allergisk reaksjon: Hvis du medbringer medisin mot allergisk reaksjon, vennligst vær oppmerksom på at vår kabinbesetning ikke er i stand til å bistå med medisinering.

Kilde: Norwegian.no

SAS skriver følgende på sine nettsider:

Allergier. Vi serverer ikke peanøtter som snacks eller som matingrediens om bord på SAS flyvninger. Alle andre typer nøtter kan kun serveres som snacks eller som matingrediens om bord i SAS dersom de er lette å kjenne igjen. Hvis maten inneholder nøtter, fremgår dette av garnityr, dekorasjon eller av innholdsdeklarasjonen.

Men vær oppmerksom på at alle våre måltider lages i cateringkjøkken der nøtter forekommer. Spor at nøtter kan derfor finnes i maten selv om nøtter ikke inngår i oppskriften. For å gjøre flyreisen enklere for deg, kontakt alltid kabinpersonalet når du går om bord, så kan de finne løsninger sammen med deg.

Hvis du er allergisk mot pelsdyr, vennligst kontakt oss ved bestilling slik at vi kan sjekke at det ikke finnes dyr på ditt fly.

Hvis du har luftbåren allergi, kontakt besetningen ved gate og om bord, slik at de kan gjøre/foreta en relevant annonsering.

Husk! Ta alltid med eventuell medisin i håndbagasjen.

Kilde: Sas.no

Tips fra Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF):

Ta gjerne direkte kontakt med reiseselskapet på forhånd og hør hvilke muligheter som finnes. Selv om ikke selskapet har innført særskilte regler, vil mange bestrebe seg på å tilrettelegge for dine behov på lengre reiser.

Det er viktig å gjøre selskapene oppmerksom på hvilke problemer som kan oppstå ved sterk astma eller allergi. Selv om flere flyselskap tilbyr ordninger med allergibillett, er det mange som har erfart at dette ikke er noen enkel prosess, og at det eksempelvis er vanskelig å gjennomføre ved bestilling på nettet.

Flere flyselskap oppfordrer passasjerer om å gi beskjed om eventuell allergi også ved ombordsstigning, ikke bare ved bestilling av billett, slik at flyselskapet kan legge forholdene best mulig til rette.

Les flere reisetips fra NAAF

Maria Fürst skulle lørdag kveld lokal tid reise sammen med mann og to barn fra Oakland i USA til Oslo med Norwegian.

Fürst oppdaget at hennes egen EPI-penn, som er en sprøyte som inneholder adrenalin og brukes som motgift ved allergisk sjokk, var gått ut på dato. Da det nærmet seg avgang bestemte hun seg for å spørre personalet om det var en EPI-penn om bord på flyet.

Fürst fortalte personalet at hun hadde spist noe som kunne inneholde spor av peanøtter 30 minutter før boarding, men at hun følte seg fin; normalt ville hun kjenne en allergisk reaksjon umiddelbart.

– Ærlighet varer tydeligvis ikke lengst. Jeg spurte om EPI-pennen mest for å roe egne nerver. Jeg ville aldri gått om bord i flyet om jeg virkelig trodde jeg var i ferd med å få allergisk sjokk. Men fordi jeg har flyskrekk hadde alle slags scenarier begynt å utspille seg i hodet mitt, sier Fürst til ABC Nyheter.

– Dere hadde EPI-penn om bord

Personalet undersøkte og det viste seg at det var en EPI-penn om bord, men det hjalp ikke for de visste ikke hvordan den skulle brukes. Fürst forklarte at hun vet godt hvordan man bruker den, men personalet hadde nå begynt å tvile på om hun burde bli med den ti timer lange flyvningen.

Fürst fikk vite at det nå var opp til kapteinen, som bestemte seg for at det var best å la nøtteallergikeren bli igjen på flyplassen i Oakland. De fikk velge om mann og barn skulle reise hjem eller gå av flyet igjen. De landet på at det var best om familien reiste hjem, fordi høstferien var over og de hadde skole og jobb å gå til.

«Rosinen i pølsa er at jeg til slutt får beskjed fra den etter hvert svært så sure damen ved gaten om at flyselskapet IKKE kommer til å dekke utgiftene til en ny flytur på meg. For det er jeg som er ansvarlig for min egen allergi. Og jeg burde jo ha sørget for at sprøyten min ikke var utgått på dato. Joda, jeg ser den. Men det var jo derfor jeg prøvde å sjekke om dere hadde en tilsvarende om bord!!! Og det hadde dere», skrev Fürst i et åpent brev til Norwegian-sjef Bjørn Kjos som hun postet på sin egen Facebook-side.

– Jeg hadde medisin som hadde gått ut på dato. Så rent reglerytterteknisk var det kanskje en riktig avgjørelse. Jeg forstår at de så for seg et skrekkscenario der de måtte nødlande i isødet, som de fortalte meg. Derfor var de glade for at jeg hadde sagt ifra, fordi jeg potensielt sparte selskapet for masse penger.

Les også: Norwegian kåret til beste flyselskap i Europa – igjen

– Null informasjon

Hun sier videre at selv om hun skjønner at det kan ha vært riktig avgjørelse fra kapteinen, forstår hun ikke logikken bak avgjørelsen. Det Fürst reagerer mest på, er måten hun ble behandlet på etter ombordstigningsnekten.

– De spurte ikke hvordan jeg hadde det, og ga meg ingen praktisk informasjon– annet enn at jeg kunne sende skriftig klage og at de skulle sende koffertene til familien hjem. De ga blaffen i hvordan jeg hadde det og hvor jeg skulle bo.

– Som kunde blir man ekstremt provosert og føler seg dårlig behandlet, sier Fürst.

Hun er likevel nøye med å understreke at hun skjønner at sett i et større perspektiv, er det hun har opplevd en bagatell.

– Men dette er en servicebedrift, som man betaler for å reise med, og da det skar seg var det ingen fra Norwegian som jeg kunne snakke med. Jeg fikk beskjed om å sende klage på epost, og da jeg hadde gjort det, fikk jeg beskjed om at det var lang behandlingstid på klagene, sier Fürst.

Hun etterlyser menneskelig service.

– Jeg skulle ønske det var en døgnåpen telefonlinje man kunne ringe for å snakke med noen som faktisk jobber i Norwegian.

– Det jeg synes er viktig i denne saken er at de som jobber på flyet, ble redde da de hørte ordet nøtteallergi fordi de ikke visste hvordan man setter sprøyta. Det er mange som har nøtteallergi, det er ikke veldig uvanlig, sier Fürst.

Les også: Halvparten av Norwegian-pilotene ønsker å slutte

– Fint at Norwegian kom på banen

Fürst som har bodd i California tidligere, fikk overnatte hos venner og fikk hjelp av dem til å skaffe en ny billett til Norge, med et annet flyselskap.

Hun postet etter hvert også klagebrevet på Norwegians Facebook-side, og ble oppringt av noen i flyselskapet som hadde lest innlegget.

– Norwegian kom etter hvert på banen og beklaget, det synes jeg er fint. Det jeg først fikk høre var at dette var min feil og at de ikke ville dekke ny billett for meg. Da Norwegian tok kontakt sa de at de ville hjelpe meg med å komme tilbake til Norge så fort som mulig. De foreslo en rute via Tyrkia, men da hadde jeg allerede funnet en bedre løsning for en med flyskrekk, sier Fürst.

Mandag kveld var nøtteallergikeren omsider hjemme hos familien sin. Nå håper Fürst at hun kan få en kompensasjon fra Norwegian for de ekstra utgiftene hun har blitt påført i forbindelse med episoden. En eventuell erstatningssum har hun tenkt til å gi uavkortet til organisasjonen Leger Uten Grenser.

– Ergerlig og uheldig

– Vi tok søndag direkte kontakt med Maria for å se hvordan vi kunne hjelpe med å få henne hjem så fort som mulig. Dette innebar et tilbud om å ordne hjemreisen for henne, opplyser presseansvarlig Daniel Kirchhoff i en epost til ABC Nyheter.

– Betyr det at dere ikke er fornøyd med måten situasjonen ble håndtert på av personalet i Oakland? I så fall, hva kunne vært gjort annerledes?

– Dette er en riktig ergerlig og uheldig situasjon. Det er vanskelig å si noe konkret om den, før vi har det fulle overblikk over hva som skjedde, svarer han og fortsetter:

– Vi har imidlertid klare retningslinjer for reisende med nøtteallergi, som skal sikre at passasjeren får en trygg flyvning. For det første skal informasjonen om at den reisende har nøtteallergi meddeles vårt kontaktsenter innen avreise, og i tillegg må man selv medbringe egne medisiner hvis disse trengs. Vi kan ikke garantere at vi har relevante medisiner om bord, eller at personalet kan administrere dem. Til slutt er det alltid kapteinen som har det overordnede ansvar for alles sikkerhet om bord og dermed den endelige beslutning, svarer Kirchhoff.

– Har dere alltid EPI-penner om bord, og skal personalet i så fall være i stand til å bruke dem i tilfelle noen får allergisk sjokk?

– Vi kan ikke garantere at vi har relevante medisiner om bord, eller at personalet kan administrere dem. Noen medisiner om bord kan kun benyttes av medisinsk personale eksempelvis.
– Hva er deres råd til reisende som har en alvorlig allergi?

– Sørg alltid selv for å ha den relevante medisin med om bord på flyet, og i tillegg er det helt avgjørende at man følger våre retningslinjer, svarer Kirchhoff.

Les også: Bjørn Kjos: – Det høres litt kjedelig ut å være pensjonist

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:05 Norske vogntogsjåfører involvert i flest dødsulykker00:02 Jeanine Añez er ny president i Bolivia00:02 Ny studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01 Senterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00 Kardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34 Mann knivstukket i Akershus22:54 26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20 Ap og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01 Stavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26 Moms på elbil: Arbeiderpartiet får støtte fra uventet hold21:13 Uvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08 Faket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46 Devin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17 Palestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte19:26 Lyntog som myte og mysterium19:00 Minihjort sett for første gang på 30 år18:51 Bergs advokat: Sannsynlig at Frode Berg benådes onsdag18:49 Bolivias avgåtte president i eksil i Mexico18:22 Politiet: Ingen tegn til at noen har gått gjennom isen i Troms18:10 Slakter regjeringens spytthette-forslag: – Vil ramme kvinner18:01 Ap forsikrer: EØS-avtalen overstyrer Norge i eksport av trygdeytelser17:53 Kashafali sprintet til VM-gull på mesterskapsrekord17:44 Stortinget sier nei til å berge studiestedene Nesna og Sandnessjøen17:20 Flertallet i bystyret bekymret for Oslo-befolkningens framtidige sykehustilbud16:57 Monica Knudsen gir seg som trener for Vålerenga – blir utviklingssjef16:46 Russisk TV-kanal dropper kvinnelangrenn – skylder på Johaug-dominans16:06 Enighet om regjeringskoalisjon i Spania15:34 Lilleborg AS undersøkes av konkurransetilsynet15:15 Lagerbäck krever 100 prosent innsats i «generalprøven»15:12 Riksrettsgranskning av Trump kan bli TV-drama for millioner av amerikanere15:00 Nå har svenskene fått nok: Iverksetter «Operasjon Rimfrost»14:47 Henning Solberg unngikk konkurs14:27 Skjerpet straff for tsjekker for drap på nordmann i Praha13:35 EU-domstol: Produkter fra israelske bosetninger må merkes13:24 Lungebetennelse tar et barneliv hver 39. sekund13:07 Anti-jødisk hærverk i Norden kan være koordinert aksjon13:05 Labour utsatt for stort dataangrep12:35 Anbefaler å avslutte etterforskning av Therese-saken12:34 Skadd Solskjær-elev trekker seg fra landslagsspill12:20 Langer ut mot Schumachers kone: – Hun er redd jeg vil fortelle alle sannheten12:18 Finland får besøk av Arctic Race of Norway12:12 Kraftig regn har bidratt til økning i vannskader12:12 Hockeyspiller utestengt i fire år for doping11:53 Håvard (22) død etter badeulykke i Israel11:42 Brann om bord i norsk skip utenfor Senegal11:41 Demonstranter fjernet fra grensa mellom Spania og Frankrike10:31 Demonstranter låste porten ved vindkraftanlegg10:30 Mann dømt i Høyesterett for medvirkning til overgrep mot barn10:22 Kran veltet i Vestfold – varebiler knust10:17 Regjeringspartiene flytter 200 millioner i 2020-budsjettet10:16 51 skadd da mann angrep kinesiske barnehagebarn med lut10:03 Ap-politiker om buss-bråket ved Torp: – Det er for jævlig10:00 TV 2 frifinnes for ærekrenkelser09:54 Turistene strømmer til: Hemmelige dokumenter fra andre verdenskrig funnet i bunker09:52 Erdogan anklager USA for avtalebrudd09:47 Rally Australia rammet av skogbrannene09:46 Fire tiltalt etter skyting mot leilighet09:24 56.000 nye jobber det siste året09:22 Clinton med skarp kritikk mot Johnsons hemmelighold av Russland-rapport09:22 Trump utsetter trolig beslutning om biltoll08:30 Fjellinjen varsler 400 millioner mindre i bompengeinntekter enn ventet07:23 Kraftig skogbrann stenger flere hundre skoler i Australia07:20 Sveriges landslagskeeper: – Denne sjansen roter vi ikke bort07:18 Nedgang i antall sauebønder07:17 Kokevarsel på Askøy i Hordaland07:11 Arbeidstilsynet: Torp-selskap har brutt flere lover07:01 Israel likviderte Jihad-ledere i Gaza og Damaskus06:44 Tønseth: – Jeg satser på løping når langrennskarrieren er over06:34 Melodi Grand Prix-finalen skal holdes i Trondheim06:18 Dette skjer i dag06:18 Norsk professor advarer om amerikansk studie på paracetbruk hos gravide06:00 Besteforeldre bruker «sjokkerende mye» på julegaver, mener forbrukerøkonom05:45 Elever streiker for streikerett05:43 Morales på vei til Mexico etter å ha fått asyl05:35 Dette skjedde i natt05:35 Ny vurdering kan få Nav-skandalen til å vokse05:33 Nikki Haley sier Det hvite hus-topper ba henne om å undergrave Trump05:30 Millioner trues av flom og tørke i Afrika05:03 Leder for milits drept i israelsk luftangrep04:51 Sterling får ikke spille EM-kvalifisering etter utbrudd04:38 USA fordømmer volden i Hongkong03:55 Malis regjering: Flere terrorister drept i offensiv03:20 Jimmy Carter innlagt på sykehus etter nye fall03:19 Bønder har mange innspill før gransking av Mattilsynet03:10 Etterlyst vitne etter dødsulykke i Nannestad har meldt seg02:05 Væpnede styrker settes inn mot demonstranter i Bolivia23:55 Karmsund bru åpnet igjen etter kjedekollisjon22:23 Morales får asyl i Mexico22:22 Solskjær-elev fikk den svenske «Guldbollen»22:16 Merkur synlig i over fem timer under passering foran sola21:19 EU vil prioritere norske kabler: – Vi har ikke mer kraft å selge20:09 Gutt såret i ny skyteepisode i Malmö19:34 Erna Solberg støtter homoterapi-utredning19:20 Boeings 737 MAX-fly trolig på vingene igjen etter nyttår18:50 Melkekuttet: Denne familien får kjempesmell18:45 – Etter 300 likes kjenner selskapene deg like godt som kjæresten din18:25 Snøen skaper fortsatt problemer i trafikken18:06 En «genetisk viktig» ulv i Engerdal skal flyttes og merkes17:57 Ti-åring faller stygt – nå saksøker moren lekeparken16:53 Fyrer løs mot Ap-topp: – Mobbing av landets bilister
Siste nytt
00:05NorgeNorske vogntogsjåfører involvert i flest dødsulykker00:02VerdenJeanine Añez er ny president i Bolivia00:02NorgeNy studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01NorgeSenterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00VerdenKardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34NorgeMann knivstukket i Akershus22:54Verden26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20PengerAp og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01NorgeStavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26MotorMoms på elbil: Arbeiderpartiet får støtte fra uventet hold21:13VerdenUvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08VerdenFaket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46VerdenDevin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17NorgePalestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte19:26StemmerLyntog som myte og mysterium19:00VerdenMinihjort sett for første gang på 30 år18:51NorgeBergs advokat: Sannsynlig at Frode Berg benådes onsdag18:49VerdenBolivias avgåtte president i eksil i Mexico18:22NorgePolitiet: Ingen tegn til at noen har gått gjennom isen i Troms18:10PolitikkSlakter regjeringens spytthette-forslag: – Vil ramme kvinner18:01PolitikkAp forsikrer: EØS-avtalen overstyrer Norge i eksport av trygdeytelser17:53SportKashafali sprintet til VM-gull på mesterskapsrekord17:44NorgeStortinget sier nei til å berge studiestedene Nesna og Sandnessjøen17:20NorgeFlertallet i bystyret bekymret for Oslo-befolkningens framtidige sykehustilbud16:57SportMonica Knudsen gir seg som trener for Vålerenga – blir utviklingssjef16:46SportRussisk TV-kanal dropper kvinnelangrenn – skylder på Johaug-dominans16:06VerdenEnighet om regjeringskoalisjon i Spania15:34PengerLilleborg AS undersøkes av konkurransetilsynet15:15SportLagerbäck krever 100 prosent innsats i «generalprøven»15:12PolitikkRiksrettsgranskning av Trump kan bli TV-drama for millioner av amerikanere15:00VerdenNå har svenskene fått nok: Iverksetter «Operasjon Rimfrost»14:47PengerHenning Solberg unngikk konkurs14:27VerdenSkjerpet straff for tsjekker for drap på nordmann i Praha13:35VerdenEU-domstol: Produkter fra israelske bosetninger må merkes13:24Helse og livsstilLungebetennelse tar et barneliv hver 39. sekund13:07NorgeAnti-jødisk hærverk i Norden kan være koordinert aksjon13:05PolitikkLabour utsatt for stort dataangrep12:35NorgeAnbefaler å avslutte etterforskning av Therese-saken12:34SportSkadd Solskjær-elev trekker seg fra landslagsspill12:20SportLanger ut mot Schumachers kone: – Hun er redd jeg vil fortelle alle sannheten12:18SportFinland får besøk av Arctic Race of Norway12:12NorgeKraftig regn har bidratt til økning i vannskader12:12SportHockeyspiller utestengt i fire år for doping11:53NorgeHåvard (22) død etter badeulykke i Israel11:42VerdenBrann om bord i norsk skip utenfor Senegal11:41VerdenDemonstranter fjernet fra grensa mellom Spania og Frankrike10:31NorgeDemonstranter låste porten ved vindkraftanlegg10:30NorgeMann dømt i Høyesterett for medvirkning til overgrep mot barn10:22NorgeKran veltet i Vestfold – varebiler knust10:17PolitikkRegjeringspartiene flytter 200 millioner i 2020-budsjettet10:16Verden51 skadd da mann angrep kinesiske barnehagebarn med lut10:03NorgeAp-politiker om buss-bråket ved Torp: – Det er for jævlig10:00KulturTV 2 frifinnes for ærekrenkelser09:54ReiseTuristene strømmer til: Hemmelige dokumenter fra andre verdenskrig funnet i bunker09:52VerdenErdogan anklager USA for avtalebrudd09:47SportRally Australia rammet av skogbrannene09:46NorgeFire tiltalt etter skyting mot leilighet09:24Norge56.000 nye jobber det siste året09:22PolitikkClinton med skarp kritikk mot Johnsons hemmelighold av Russland-rapport09:22PengerTrump utsetter trolig beslutning om biltoll08:30MotorFjellinjen varsler 400 millioner mindre i bompengeinntekter enn ventet07:23VerdenKraftig skogbrann stenger flere hundre skoler i Australia07:20SportSveriges landslagskeeper: – Denne sjansen roter vi ikke bort07:18NorgeNedgang i antall sauebønder07:17NorgeKokevarsel på Askøy i Hordaland07:11NorgeArbeidstilsynet: Torp-selskap har brutt flere lover07:01VerdenIsrael likviderte Jihad-ledere i Gaza og Damaskus06:44SportTønseth: – Jeg satser på løping når langrennskarrieren er over06:34KulturMelodi Grand Prix-finalen skal holdes i Trondheim06:18NorgeDette skjer i dag06:18Helse og livsstilNorsk professor advarer om amerikansk studie på paracetbruk hos gravide06:00PengerBesteforeldre bruker «sjokkerende mye» på julegaver, mener forbrukerøkonom05:45VerdenElever streiker for streikerett05:43PolitikkMorales på vei til Mexico etter å ha fått asyl05:35NorgeDette skjedde i natt05:35PengerNy vurdering kan få Nav-skandalen til å vokse05:33VerdenNikki Haley sier Det hvite hus-topper ba henne om å undergrave Trump05:30VerdenMillioner trues av flom og tørke i Afrika05:03VerdenLeder for milits drept i israelsk luftangrep04:51SportSterling får ikke spille EM-kvalifisering etter utbrudd04:38VerdenUSA fordømmer volden i Hongkong03:55VerdenMalis regjering: Flere terrorister drept i offensiv03:20VerdenJimmy Carter innlagt på sykehus etter nye fall03:19PengerBønder har mange innspill før gransking av Mattilsynet03:10NorgeEtterlyst vitne etter dødsulykke i Nannestad har meldt seg02:05VerdenVæpnede styrker settes inn mot demonstranter i Bolivia23:55NorgeKarmsund bru åpnet igjen etter kjedekollisjon22:23VerdenMorales får asyl i Mexico22:22SportSolskjær-elev fikk den svenske «Guldbollen»22:16VerdenMerkur synlig i over fem timer under passering foran sola21:19PengerEU vil prioritere norske kabler: – Vi har ikke mer kraft å selge20:09VerdenGutt såret i ny skyteepisode i Malmö19:34NorgeErna Solberg støtter homoterapi-utredning19:20PengerBoeings 737 MAX-fly trolig på vingene igjen etter nyttår18:50NæringslivMelkekuttet: Denne familien får kjempesmell18:45Norge– Etter 300 likes kjenner selskapene deg like godt som kjæresten din18:25NorgeSnøen skaper fortsatt problemer i trafikken18:06NorgeEn «genetisk viktig» ulv i Engerdal skal flyttes og merkes17:57VerdenTi-åring faller stygt – nå saksøker moren lekeparken16:53MotorFyrer løs mot Ap-topp: – Mobbing av landets bilister
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus