Flott høstferievær i vente i nord

Flotte farger i fjellet i Gravdalen mellom Kvam og Vinstra i Gudbrandsdalen torsdag. Høstferieuka som går mot slutten har bydd på fint vær og ypperlige forhold for ferierende på Østlandet. Nå er det Midt- og Nord-Norges tid til å overta finværet.
Flotte farger i fjellet i Gravdalen mellom Kvam og Vinstra i Gudbrandsdalen torsdag. Høstferieuka som går mot slutten har bydd på fint vær og ypperlige forhold for ferierende på Østlandet. Nå er det Midt- og Nord-Norges tid til å overta finværet. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter ekstremvær og storm er det endelig Nord-Norges tid til å overta det fine været, når folk i nord mandag går inn i sin høstferieuke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sør-Norge legger en klar og solfylt høstferieuke bak seg søndag. Med gode temperaturer, lite vind og mye sol har det vært fint både i fjellet og i byene.

Mandag er imidlertid høstferien i gang på Vestlandet og i nord, og folk kan vente seg upåklagelig ferievær.

– De er kjempeheldige, det blir veldig bra høstferievær alle stedene. Det blir mye sol og oppholdsvær, og temperaturene vil også stige mot slutten av uka, sier meteorolog Bente Wahl til NTB.

På Vestlandet vil det trolig komme litt nedbør onsdag og torsdag, ellers vil det bli fint vær. Finværet slår inn for fullt i Finnmark tirsdag.

– Finværet begynner i Bodø mandag, og så kommer høytrykket oppover – og fra tirsdag av vil det bli fint i Finnmark. Men det blir litt kaldt, på Finnmarksvidda er det meldt ned mot 10 minusgrader om natten, sier Wahl.

Forrige uke rammet først en stor storm Troms og Finnmark, før ekstremværet Roar kom onsdag og torsdag med kraftig nedbør over Trøndelag og Nordland.