5 grunner til å legge høstferien til Norge

Du har hørt det mange ganger før. Men om du ikke har gjort noe med det, er kanskje tiden inne nå.

Det er sagt så mange ganger, at det er blitt en klisjé: Naturen i Norge er en av verdens vakreste. Men faktum er at flere nordmenn heller ferierer i utlandet, enn i Norge. Mange har dermed ikke opplevd den ubeskrivelige vakre naturen som finnes i bøtter og spann gjennom hele vårt landsstrakte land. Nedenfor skal du få fem videoer som forhåpentligvis inspirerer til å utforske hva Norge har å by på.

1. Hver krik av Norge har noe spesielt

Høsten 2014 gikk videoen til Morten Rustad verden rundt, og skapte begeistring over hele fjøla. Videoen er et resultat av en 15.000 kilometer lang tur på kryss og tvers i Norge gjennom fem måneder. Fjorder, vidder, nordlys, innland, kyst, vinter og sommer er representert. Resultatet ser du her:

2. Norge har også eksotiske dyr

Du må ikke til Afrika eller Asia for å se spektakulære, vakre og ville dyr. Hva med en hvalsafari? De italienske turistene i videoen under fikk en helt unik opplevelse utenfor Andenes:

3. Nordlyset, selvsagt!

Å se nordlyset er en mektig opplevelse man burde få med seg minst én gang i livet. Her lyser nordlyset opp over Troms:

4. Folk er stort sett hyggelige

Jo mindre stedet du besøker er, jo mer gjestmilde og åpne er folk for besøkende kan det virke som. Landet vårt består jo bare av små plasser (selv Oslo er et lite sted i verdenssammenheng). Nederlenderen Martijn Doolaard har forsøkt å skildre Norge som en miniatyrverden:

5. Selv reiseveien kan bli en opplevelse

Enten du reiser med bil, båt, til fots eller med fly blir reiseveien gjennom Norge en opplevelse i seg selv. Særlig i finvær er vindusplassen på flyet gull verdt. Nå har de færreste mulighet til å fraktes i et jagerfly som i videoen over Lofoten og Vesterålen under, men du kan få litt av noen naturopplevelser fra et vanlig rutefly også.

Personvernpolicy