I Kroatia kan du plaske vekk plagene

På et spa- og behandlingssenter like utenfor Kroatias hovedstad kan du ta deg et herlig bad i olje.

Sliter du med hudplager som for eksempel psoriasis? Da kan Kroatia være et lurt feriemål.

Se video øverst i artikkelen.

Mange nordmenn som sliter med hudsykdommer lik betennelsen psoriasis reiser sydover for å la sol og varme kurere plagene, men på et spa like utenfor Zagreb kan du slå to fluer i én smekk.

Plasker i olje

På spa- og behandlingssenteret i byen Ivanic-Grad tilbyr de nå et 15 minutters bad i olje som det andre stedet i verden etter Naftalan i Aserbajdsjan.

Væsken pasientene plasker i er naftalen, en organisk forbindelse ekstrahert fra råolje, og spaet i Aserbajdsjan har brukt oljen til behandling av hudplager i århundrer.

Les også: Spa tilbyr slangemassasje

Russiske Piotr Khlebtsov er én av flere pasienter på behandlingssenteret i Kroatia og han forteller til Reuters at han ser betydelig forbedring av psoriasisen.

– Før var hele underarmen min dekket av røde flekker, men nå har jeg bare to små igjen, sier han og viser frem venstrearmen.

– Nå ber jeg til høyrer makter om at behandlingen kurerer alt!

Dyrt, men verdt det

Khlebtsov er ikke alene om å være fornøyd med oljebadet. Ifølge Reuters har 70 prosent av de oljebadende pasientene sagt seg godt fornøyde med behandlingen, selv om den er dyr.

Neste gang du skal sydover kan nok Kroatia og et oljebad være en idé dersom du har hudplager, og hvis huden er fin er ferielandet fortsatt attraktiv for sine andre fasiliteter.

Les også: – Tyrkia, Bulgaria og Kroatia vil merke økt etterspørsel

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært