Meny

Få merket flystreiken

Tirsdag stanset Parat flytrafikken på landets største flyplasser i en time i en politisk protest. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Parat hadde varslet at de skulle lamme flytrafikken i en time tirsdag, men få passasjerer merket den politiske streiken.

Fagforeningen Parat hadde varslet at de skulle stanse all flytrafikk på flyplassene i Bodø, Tromsø, Værnes utenfor Trondheim, Bergen lufthavn Flesland og Gardermoen mellom klokken 13 og 14.

Den politiske streiken var en protest mot arbeidsminister Robert Erikssons (Frp) forslag om økt adgang til midlertidige ansettelser.

– Som normalt

– Trafikken har stort sett gått som normalt. Vi har kansellert tre avganger med fly som ikke var fulle i det tidsrommet. Det var for å forhindre følgeforsinkelser utover ettermiddagen. Det var ikke noe problem å finne alternative avganger, og passasjerene har ikke i nevneverdig grad blitt påvirket ut over det, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til NTB.

– Vi hadde ganske god oversikt i forkant og hadde identifisert sju eller åtte fly der vi fikk forsinkelser på mellom 20 og 40 minutter, forteller informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til NTB.

– Bombetrussel på Arlanda i Stockholm har ført til forsinkelser mellom Norge og Sverige fordi vårt personell måtte forlate plassene sine på Arlanda. Men det hadde ikke noe med den politiske markeringen å gjøre, legger han til.

Parat fornøyd

Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud er fornøyd med aksjonen.

– Dagens politiske aksjon ble gjennomført som forventet, med minimale konsekvenser for passasjerer og selskapene, men med et tydelig budskap til regjeringen og de folkevalgte på Stortinget. Jeg var selv på Gardermoen og delte ut informasjon om aksjonen til reisende, sier Skjæggerud til NTB.

Han forteller at de passasjerene han snakket med på flyplassen utelukkende var positive til budskapet de aksjonerende ønsket å få fram.

– Aksjonen har også bidratt til oppmerksomhet om regjeringens forslag og konsekvensene av disse. Nå skal en samlet fagbevegelse jobbe videre sammen for at regjeringens forslag endres, sier Skjæggerud.
Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus