Meny

Sprø alternativer til ski

Født uten ski på bena? Britene lister opp morsomme erstattere til tradisjonelle vinteraktiviteter. Foto: illustrasjonsbilde colourbox
Glem slalåm og snowboard, nå har en britisk avis funnet alternative måter å komme seg ned fra fjelltoppen. Norsk kiting er blant favorittene.

Muligens er dette et hint fra britene om vi er blitt snøblinde og trenger ny inspirasjon.

Avisen the Guardian stiller med en liste over kreative forslag til tradisjonell vintersport.

Listen er fylt med muligheter med alt fra hundekjøring, til airboard og ikke minst kiting. Her er noen av aktivitetene du anbefales å prøve i vinter:

Ski «joëring»

Hvor: Les Arcs, Frankrike

Mens hundekjøreren er godt kjent i norske skispor, er hestekjøringen mindre vanlig. På det franske fjellet Les Arcs kan man prøve begge deler.

Konseptet er enkelt, man spenner seg fast i hund eller hest og lar den trekke deg mens du står på ski bak. Dyret styres ved dine tilrop og en rigg ved tømmene.

Denne aktiviteten anbefales spesielt av britene for de som vil vekk fra overfylte løyper og nyte en tur med sjel i vinterlandskap.

Les også: Hit bør du reise på skiferie

Airboard

Hvor: Verbier, Sveits

Airboardet tar aking til nye nivåer. Det er omtrent som en oppblåsbar slede med håndtak på hver side, som styres ved at du lener deg fra side til side.

Ettersom man ligger på magen med hodet først, er hjelm anbefalt på det sterkeste av airboardarrangører.

Farten kan ifølge the Guardian nå opp i 100 km/t, men de beroliger med at du alltid har en slags myk pute å lande på dersom noe skulle gå galt.

Yooner

Hvor: Avoriaz, Frankrike

En Yooner beskrives som en lett, enkelt håndterbar sitte-ski. Den er utstyrt med en støtdemper for en mer komfortabel tur, og for beskyttelse av ryggmargen.

Den beskrives av den britiske avisen som en krysning mellom ski og aking og generelt anbefales sporten for barn over 12 år.

Les også: Skiferie i Norge - på sporet av et fjell av muligheter

Kiting

Hvor: Haugastøl, Norge

Sporten beskrives av avisen som en «ikke akkurat praktisk eller trygg måte å komme seg ned fra fjellet på». De trekker frem Haugastøl som et “ hot spot” med Hardangervidda som tilbyr store områder og stabil vind.

Generelt går kiting ut på at man styrer en drage og bruker vinden til å komme seg fremover.  Sporten omtales gjerne som en ekstremsport.

Ønsker du å se resten av listen kan du klikke her.

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus