Mann angret på sydentur i tropevarmen og krevde erstatning

Folk koste seg i sommervarmen på Kadettangen i Bærum onsdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Folk koste seg i sommervarmen på Kadettangen i Bærum onsdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

En mann som ville avlyse sydenturen på grunn av varmen her hjemme, mente han kunne avlyse reisen og kreve erstatning fra forsikringsselskapet.

Kunden mente denne uken at det var unødvendig å reise til Syden når det var glovarmt på hans egen terrasse. Derfor krevde han erstatning hos Europeiske Reiseforsikring for reisen han hadde kjøpt for mange måneder siden, skriver Aftenposten.

Kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i Europeiske/If går god for at historien virkelig er sann.

– Alle kan forstå at en kanskje kostbar sydentur virker ekstra unødvendig med de værforholdene vi har nå om dagen, men det overrasker vel neppe noen at dette kravet ble avvist, sier Clementz til avisen.

Les også: Advarer turister mot dødelig virus

Han sier nordmenn har et høyt forventningsnivå, og tror nok at det aller meste som kan skje på ferie, blir dekket av forsikringsselskapet. Men, slik er det ikke, sier Clementz.

Men trass i skyfri himmel og rekordvarme her hjemme vil mange nordmenn likevel på pakketur til Syden. Pågangen er overraskende stor, meldte reiseselskapene onsdag.

– Vi selger godt med reiser om dagen, sa markedssjef Barbro Mosseng i Apollo til NTB onsdag.

Både hos Apollo og konkurrentene Ving og Star Tour er over ni av ti reiser i juli solgt. Hos Ving er dekningsgraden på 99,6 prosent.

Les også: Nordmenn vil til Syden - uansett vær

Personvernpolicy