BRYLLUPSREISE I EUROPA

– Du trenger ikke reise langt for å finne paradis

Lisboa kan være et fint mål for bryllupsreisen. Foto: Wikimedia Commons
Lisboa kan være et fint mål for bryllupsreisen. Foto: Wikimedia Commons

Vakre strender, spennende storbyer, kunst og kultur - og det beste - flyturen tar ikke mer enn et par timer.

Det er mange som forbinder bryllupsreisen med late dager på tropiske øyer og et besøk i verdensdeler langt fra vår egen. Men om du ikke har all verdens med tid eller budsjett for en bryllupsreise så langt vekk hjemmefra, så trenger du slett ikke fortvile.

For enten du drømmer om lite annet enn sol og paraplydrinker, en bryllupsreise full av fantastiske mat-, vin- og kulturopplevelser eller en ferie hvor sport, fart og spenning står i fokus, ja så finner du alt rett her hjemme i vårt eget lille Europa.

– Europa er en populær destinasjon for bryllupsreisende, både for europeere selv, men også ikke minst for amerikanere, som har et svært romantisk syn på Europa og de historiske og spennende landene man finner her, forklarer reisekonsulent i luksus- og boutiquehotellguiden Mr & Mrs Smith, Fiona Bickmore, til Kvinneguiden.

– Få andre steder i verden finner man den bredden av byer, strender, historiske steder, matopplevelser og unik kultur som man finner i nettopp Europa.

Bickmore forklarer at det er mange destinasjoner som er populære når det gjelder bryllupsreiser.

– Italia er jo en klassiker, og du skal lete lenge for å finne en mer romantisk destinasjon.

Andre land og byer er også i vinden.

– Paris er jo kjærlighetens by, så hit reiser mange, både på bryllupsreise og også for å feire bryllupsdager og andre anledninger. Men også land som Hellas, Spania og Portugal er destinasjoner som lokker, og som de som reiser til sjelden kommer skuffet tilbake fra.

Her er noen av de stedene som nettstedet US News Travel mener er ypperlige destinasjoner for en bryllupsreise i Europa:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus