Er pakketurer billigst hos reiseselskapene?

PAKKEREISE: Det kan lønne seg å pakke sine egne Sydenreiser, men ikke alltid. Foto: illustrasjon
PAKKEREISE: Det kan lønne seg å pakke sine egne Sydenreiser, men ikke alltid. Foto: illustrasjon
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke alltid, viser vår stikkprøve av priser på pakkereiser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Overnattingssted:
  • Leiligheter Corona Roja, 2- roms *Større leilighet i egen pakke
  • Leiligheter Varouxis, 2-romsleilighet
  • Cordial Mogan Valle, 2-romsleilighet
  • Iolida Beach, 2-roms leilighet med gateutsikt, men med basseng/havutsikt i egen pakke
  • Parque Cristobal, Bungalow med 1 soverom
  • Margarita Beach Resort, 2-romsleilighet

Pakkereiser til «Syden» er en utbredt ferieform for nordmenn, men lønner det seg egentlig å velge pakketurer gjennom charterselskapene?

Vi har undersøkt priser på seks pakketurer og sammenlignet prisene med en tilsvarende reise bestilt utenom charterselskapene.

Vår stikkprøve viser at det kan være mye å spare, men slett ikke alltid. Derfor bør du alltid sjekke alternative priser på en tilsvarende reise, før du bestiller årets ferie.

Les også: Gir ferieturen kutt i NAV-støtten?

Flere tusen i forskjell

Vi har søkt etter to pakkereiser med varighet på én uke hos hvert av følgende charterselskap: Star Tour, Ving og Apollo. Hos hvert selskap har vi valgt én pakkereise til Gran Canaria i Spania, og én pakkereise til Kreta i Hellas. Prisene gjelder for to voksne og to barn på to og fire år.

Deretter har vi søkt etter priser på flybilletter til samme destinasjon, og overnatting på samme hotell som i pakkereisen, i samme type rom og på samme tidspunkt. Avreise er lagt til den første uken av juli.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire av de seks pakkereisene vi har søkt etter priser på utenom charterselskapene, er billigere enn å booke reise gjennom reiseselskapene.

Den største prisforskjellen får vi på en reise til Gran Canaria, hvor prisen hos Star Tour er 5.272 kroner høyere enn ved egen bestilling av samme reise.

Men noen ren fasit finnes ikke: Vi fant nemlig også eksempler på at det kan være langt dyrere å bestille reise på egenhånd. Pakkereisen til Gran Canaria med Apollo ble hele 11.000 kroner dyrere da vi forsøkte å bestille samme reise utenom reiseselskapet. Her var det dyre flybilletter som utgjorde den store forskjellen i prisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tabellen under kan du samtlige seks pakkereiser og prisen på en tilsvarende reise bestilt på egenhånd:

Les også hvor pengene strekker til lengst i sommer

Fleksibilitet gir lavere priser

I våre priseksempler har vi som nevnt sammenlignet priser med nøyaktig samme avreisedato, og kun tatt med direkteflyvninger. Velger du derimot en flyvning med mellomlanding, kan du finne flybilletter som er flere tusen kroner billigere. Dette erfarte vi da vi sjekket etter laveste pris til disse reisemålene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjennom reiseselskapene må du dessuten velge de avreisedatoene selskapet har satt opp. Bestiller du flybilletter på egenhånd, og er fleksibel i forhold til avreisedato, øker det sjansen for å spare penger på billettene - og kan gi enda lavere priser enn i eksemplene i tabellen.

Er du i gang med å bestille årets feriereise, vil vi derfor råde om å alltid dobbeltsjekke om sydenturen blir rimeligere om du bestiller den utenom charterselskapene.

NB: I våre priseksempler har vi ikke tatt med ekstra priser for transport til og fra overnattingsstedet, eller eventuelle gebyrer for bestilling av flybilletter.

Les også: Nå må du søke om visum før Tyrkiareisen