Skandinaviske flygninger til og fra USA skal gå som normalt

Uvær herjer i USA, men verken Norwegian eller SAS tror deres USA-flygninger vil bli påvirket i nevneverdig grad. Foto: AP / NTB scanpix.
Uvær herjer i USA, men verken Norwegian eller SAS tror deres USA-flygninger vil bli påvirket i nevneverdig grad. Foto: AP / NTB scanpix.

Verken Norwegian eller SAS tror deres USA-flygninger vil bli påvirket i nevneverdig grad av uværet som herjer i USA.

– Etter planen skal våre fire fly til USA fra Skandinavia gå som planlagt. De to flygningene til Chicago er imidlertid en litt større utfordring enn New York, ettersom arbeidet på bakken med brøyting og så videre kan gå litt treigere på grunn av kulden, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, til NTB.

Selskapets flygninger fra USA til Norge, Sverige og Danmark skal også gå som normalt.

Heller ikke Norwegian forventer at deres flygning mellom Stockholm og New York vil bli påvirket av uværet.

Johansen i SAS påpeker at de amerikanske flyplassene har gjort en fremragende innsats for å holde flytrafikken i gang. Likevel har flere amerikanske flyselskaper valgt å kansellere sine flygninger.

Les også: Arktisk kulde tar grep om USA

Mandag formiddag, norsk tid, ligger antallet kanselleringer på flygninger innad og til og fra USA på 2.309, ifølge nettstedet FlightAware.

Johansen mener mange av de amerikanske kanselleringene skyldes at amerikanerne ikke er like vante med flytrafikk under slike vinterlige forhold, noe skandinavere er bedre kjent med.

– En annen grunn til lokale kanselleringer er at det er til hjelp for den resterende flytrafikken, forklarer han og råder nordmenn i USA som skal benytte seg av amerikanske flyselskaper, til å holde seg oppdatert om status for deres flygninger.

Personvernpolicy