Meny

Forvirrede nordmenn bestiller feil flyreise

REISE: En nordmann hadde planer om å besøke Grenada i Spania, men måtte ta til takke med en strandferie her på Grenada i Karibia. Foto: Colourbox
Roter du med flyplasskoder kan du fort ende opp i feil verdensdel.

Stadig hører man historier fra utlandet om personer som har rotet det ordentlig til.

Tidligere har ABC Nyheter skrevet om britiske Lamenda Kingdon (62) som trodde hun skulle til Granada i Spania, men en feil gjorde at flyet hun valgte skulle til øya Grenada i Karibia.

Til VG sier administrerende direktør for Ferie og Fritid i VIA Tours, Anniken Aaseth, at også en nordmann har gjort den samme feilen.

– Mange flyplasskoder er nokså like. I slike situasjoner må du ha tungen rett i munnen, og sjekke reisetiden. Dersom billettene er billigere enn man trodde, er det lett å bli begeistret. Men dersom reisetiden er fire timer, i stedet for 16, bør det ringe en bjelle, sier hun.

Les også: Lamenda (62) skulle til Spania - havnet i Karibia

En annen norsk kunde skulle til San Jose, i Costa Rica, men endte opp i San Juan, Puerto Rico. Andre nordmenn har endt opp i delstaten Washington, på USAs vestkyst, i stedet for i byen Washington D.C.

Har man først gjort feilen kan det koste dyrt om man ikke har bestilt gjennom et reiseselskap.

– Dersom kunden har bestilt reisen selv, må man dekke merutgiftene av egen lomme. Dersom reisen er bestilt gjennom oss, vil vi selvsagt rydde opp, sier Aaseth til VG.

Les også: Unnskyld - hvor har jeg havnet?

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus