Norsk luksusutbygging på Gran Canaria:

Musikere og fotballstjerner vil bygge ut milliardprosjekt

PÅ PENGEJAKT: Morten Harket, Dagfinn Enerly og Raymond Kvisvik er involvert i gigantprosjektet Kokoon på Gran Canaria, som etter planen skal en luksusby av dimensjoner. Foto: NTB scanpix, Montasje: ABC Nyheter
PÅ PENGEJAKT: Morten Harket, Dagfinn Enerly og Raymond Kvisvik er involvert i gigantprosjektet Kokoon på Gran Canaria, som etter planen skal en luksusby av dimensjoner. Foto: NTB scanpix, Montasje: ABC Nyheter

Popstjerne Morten Harket og eks-fotballspillerne Raymond Kvisvik og Dagfinn Enerly er blant frontfigurene for et enormt ubyggingsprosjekt i Arguineguin på Gran Canaria. Nå jakter de på investorer.

Sammen med blant andre tidligere fotballspiller Per Jacob Solli og fotballpappa Ernst Pedersen planlegger de det som skal bli Europas første syvstjerners luksusvelværesenter, skriver Finansavisen.

Utbyggingen som skal ligge i byen Arguineguin, vil blant annet omfatte et seksstjerners hotell, 80 luksusvillaer, restauranter, kafeer, private sykehus, fotballstadion, polobaner, svømmearenaer, spa og diverse treningsfasiliteter, ifølge avisa.

Vektlegger miljø og helse

Morten Harket er oppført som visepresident i prosjektet, som har fått navnet Kokoon. Også musiker og Aha-manager Terry Slater er med på laget.

Tidligere Manchester United-manager, Ron Atkinson, er involvert som sportsrådgiver, mens Dagfinn Enerly skal være mentalspesialist og Raymond Kvisvik har rollen som fotballsjef.

Utbyggingen skal være miljøvennlig og når anlegget står ferdig skal man vektlegge sunn ernæring.

Eksklusiv sone for investorer

Området som bygges ut skal være delt inn i fem soner. Fire av den skal være tilgjengelige for alle. Sone fem vil kun være tilgjengelig for noen få, deriblant dem som er villige til å investere en betydelig sum penger i Kokoon.

Ifølge Ernst Pedersen, som er tidligere direktør for Bodø/Glimt og far til fotballspiller Morten Gamst Pedersen, dreier det seg om et prosjekt i milliardklassen.

– Vi jobber mot investorer for å få på plass finansiering. Vi ønsker imidlertid ikke å si noe om de finansielle forholdene, sier Pedersen til Finansavisen.

Ifølge avisa skal konseptet ha en prislapp på fem-seks milliarder kroner. Det er uvisst hvor mye gründerne selv har investert.

Personvernpolicy