VERDENS MEST BERØMTE HOTELLER OG HOTELLROM:Tør du bo her?

TØR DU BO HER? Alle som har sett filmen «The Shining» («Ondskapens Hotell») husker nok denne skremmende scenen. Hotellet heter i virkeligheten Hotel de Colorado og det er fullt mulig for vanlige folk å booke seg et rom her. Foto: Filmweb
TØR DU BO HER? Alle som har sett filmen «The Shining» («Ondskapens Hotell») husker nok denne skremmende scenen. Hotellet heter i virkeligheten Hotel de Colorado og det er fullt mulig for vanlige folk å booke seg et rom her. Foto: Filmweb
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan du tenke deg å bo på Ondskapens Hotell, eller leie rommet der Whitney Houston døde?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hotellportalen Hotels.com har funnet frem til noen av verdens mest spesielle hotellrom. Det kan dreie seg om hoteller eller hotellrom kjent fra berømte filmer, eller steder der historiske personer har bodd eller stått for handlinger som verden fortsatt husker dem for.

Alle som har sett Stanley Kubricks grøsser «The Shining», eller «Ondskapens Hotell» som den heter på norsk, fra 1980, husker de skremmende scenene fra det vinterstengte høyfjellshotellet som Jack Nicholsons rollefigur Jack Torrance og hans lille familie skulle passe på gjennom en iskald og snøfylt vinter.

Les også: Luksushotell billigere enn hytte

Spøkelsesaktig høyfjellsluksus

Hotellet som er brukt i filmen eksisterer faktisk i virkeligheten. Det var nemlig her, på rom 217 på Stanley Hotel de Colorado i Colorado manusforfatteren bak filmen, Stephen King, selv bodde og ble inspirert til den skremmende historien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ryktene sier at det var lydene av barnas stemmer og pianosonetter fra hotellets andre etasje som inspirerte King til å skrive et av sine mest berømte verk.

Whitney Houston ble funnet død på rom 434 på dette hotellet i februar 2012. Foto: WikipediaWhitney Houston ble funnet død på rom 434 på dette hotellet i februar 2012. Foto: Wikipedia

Dersom spøkelseshotellet fra «The Shining» ikke pirrer nysgjerrigheten nok, kan du kanskje en gang i fremtiden sjekke inn på rom 434 på The Beverly Hilton i Los Angeles. Det var nemlig på dette rommet Whitney Houston ble funnet død i badekaret 11. februar 2012, bare timer før hun etter planen skulle ha møtt opp på den årlige utdelingen av Grammy-prisene et par etasjer lenger nede.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Strømmer til Tromsø for å ha sex

Vurderer gjenåpning

Rommet har riktig nok vært stengt for gjester etter at superstjernen døde der, og alle møblene er fjernet, men det spekuleres nå om rommet skal gjenåpnes for besøkende. Så i nær fremtid kan du kanskje booke deg inn på samme rom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et hotellrom av det litt mer hyggelige slaget er suite 322 på Hotel Barceló Formentor i den lille byen Formentor på Mallorca. Her bodde den nygifte skuespillerinnen Grace Kelly sammen med sin prins Rainer III av Monaco da paret var på sin bryllupsreise i 1956. Etter det kongelige besøket har rommet blitt omdøpt til «Grace Kelly-suiten».

Les også: Bo i luksus på krigsskip

Verdens mest eksklusive?

En annen dronning - riktig nok fra moteverden - Coco Chanel, er kvinnen som markerte et tidsskifte i motebransjen. Hun har senere blitt sett på som selve personifiseringen av eleganse.

Hotel Ritz i Paris er et av verdens flotteste, og har huset en rekke berømtheter, blant dem prinsesse Diana, Coco Chanel og Ernest Hemingway. Foto: MoonikHotel Ritz i Paris er et av verdens flotteste, og har huset en rekke berømtheter, blant dem prinsesse Diana, Coco Chanel og Ernest Hemingway. Foto: Moonik

Motedronningen kan ha hentet noe av sin inspirasjon fra sin suite på Hôtel Ritz i Paris, et hotell som ligger i det fornemme området Place de la Vendôme i den franske hovedstaden. Det var nemlig her Chanel tilbragte sine siste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Beryktet fengsel ble luksushotell

Suiten hun bodde i er designet av Coco Chanel selv og er et kompleks bestående av tre rom, inkludert flere luksuriøse fasiliteter som boblebad, badstue og to bad innredet med store speil. Suiten var også stedet der tidenes største moteikon utviklet sine nye kolleksjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rommet er i dag tilgjengelig for alle, men her bør du være ute i god tid om du vil sjekke inn. Dette er nemlig en av de aller mest ettertraktede suitene på det mest fasjonable hotellet i den franske hovedstaden.

Les også: Her er verdens beste hotell

Dianas siste natt

Hôtel Ritz de París, for øvrig ansett som ett av verdens aller flotteste hoteller, var også hotellet der forfatteren Ernest Hemingway bodde i mange år, og har også fått en bar i hotellet oppkalt etter seg; Bar Hemingway. En annen begivenhet som for all ettertid vil være koblet til dette hotellet er oppholdet til prinsesse Diana og Dodi Al-Fayed i slutten av agust 1997. Det var nemlig her den tidligere prinsessen av Wales tilbragte sin aller siste natt før både hun og hennes elsker omkom i en voldsom bilulykke i en tunnell i Paris etter å ha forlatt det eksklusive hotellet i et forsøk på å unslippe pågående paparazzier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra sin suite på Hotel Adlon Kempinski i Berlin holdt Michael Jackson sin yngste sønn ut fra balkongen foran tusener av hylende fans i 2002. Arkivfoto: AP PhotoFra sin suite på Hotel Adlon Kempinski i Berlin holdt Michael Jackson sin yngste sønn ut fra balkongen foran tusener av hylende fans i 2002. Arkivfoto: AP Photo

En annen avdød stjerne, Michael Jackson, gjorde Hotel Adlon Kempinski i Berlin verdensberøt etter at han holdt ut sin et par måneder gamle sønn ut av vinduet fra hotellets brandenbur Gate Suite i 2002.

Les også: Tilbyr luksus som kan nytes med god samvittighet

Dårlig dømmekraft ble god butikk

Popens kanskje aller største stjerne på dette tidspunktet viste heller dårlig dømmekraft da han ville vise frem sønnen sin til hylende fans som hadde samlet seg på bakken nedenfor, sammen med tv-fotografer som foreviget den absurde situasjonen for all ettertid.

I dag er den luksuriøse suiten tilgjengelig for publikum og fans som er villig til å bla opp for å bo og sove i samme seng som popkongen en gang gjorde.

Les også: Lager luksushotell av nazistenes feriekoloni