Her vil de skanne magesekken din ved ankomst

NY TEKNOLOGI: Ved København lufthavn, Kastrup, tas nå en ny metode i bruk for å avsløre narkosmugling. (Arkivfoto: NTB scanpix)
NY TEKNOLOGI: Ved København lufthavn, Kastrup, tas nå en ny metode i bruk for å avsløre narkosmugling. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Danskene tar i bruk ny teknologi i kampen mot narkotikasmugling.

Ved København lufthavn, Kastrup, skal nå en helt ny type bodyscanner, som kan oppdage om du har gjemt narkotika i tarmene, tas i bruk.

Mistenkelige passasjerer vil bli tatt inn på et lukket rom i ankomsthallen, for så å bli undersøkt av spesialutdannede tollere, skriver bt.no.

Maskinen skal allerede ha blitt testet på flyplassen med stort hell, og Danmarks skatteminister Holger K. Nielsen gleder seg over det nye «våpenet» i kampen mot narkosmugling.

– Når smuglerne blir mer og mer kreative, skal vi også bli dyktigere å ta i bruk nye metoder. Derfor er den nye skanneren et viktig verktøy i innsatsen mot smuglerne som bruker svelging av narkotika som metode, sier ministeren til dr.dk.

Les også: Ny maskin på Gardermoen skanner ansikter

Peter Jensen, som jobber som toller ved Kastrup, sier til samme kanal at den nye metoden er langt mer effektiv.

– Nå kan vi skanne folk på få sekunder i stedet for at de skal vente flere timer på å bli undersøkt, slår han fast.

Norske flyplasser har foreløpig ikke tatt i bruk den nye skanneren, men i februar besluttet regjeringen at det skal innføres kroppskannere på norske flyplasser.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus