Gutta på tur?

Pickup blir bobil

PRAKTISK: Hvorfor ikke ha hytta på hjul når en for eksempel skal på fisketur? Foto: Gösta Wendelius (Polar)
PRAKTISK: Hvorfor ikke ha hytta på hjul når en for eksempel skal på fisketur? Foto: Gösta Wendelius (Polar)

En boenhet på en pickup gir en enkel og funksjonell bobil.

Bobil kan være så mangt. Det finnes for eksempel flere leverandører av boenheter – eller «camper» som de gjerne også kalles – til pickuper. På det norske markedet, som merkelig nok er lite, våre friluftslivstradisjoner tatt i betraktning, er svenske Polar aktive.

To boenheter tilbys – Nanoq og den enklere Miki. Prisene er henholdsvis 252.000 og 175.000 kroner. I tillegg finnes en del ekstrautstyr å få kjøpt, som for eksempel utvendig dusj (3.750 kroner), TV med feste/antenne (8.050 kroner) og markise (11.100 kroner).

Hva Nanoq angår, er den spesielt tatt frem med tanke på VW Amarok, men skal passe alle pickuper med dobbeltkabin (sjekk først lovlig lastekapasitet og belastning på bakakselen). Og den er tilpasset skandinavisk klima, med vannbåren varme i gulvet, og isolerte og oppvarmede vann- og avløpstanker.

Les også: Ikke som alle andre telt

Prisene kan virke høye, men mange vil bli overrasket over hva disse enhetene byr på. Her har du sengeplasser, salong, kjøleskap, komfyr med bluss, og sågar et kassett-toalett som også kan utrustes med innvendig eller utvendig dusj. Alt du trenger, med andre ord.

Boenhetene kan selvsagt tas av og på pickupene, slik at bilen ikke låses til fritidsbruk, men også kan brukes som for eksempel arbeidsbil. Enheten står da på støtteben. Å laste boenheten på/av skal i følge produsenten ta cirka tyve minutter.

Bobil Polar Nanoq pickup=ALT DU TRENGER: Polar Nanoq har senger, kjøkken, salong og toalett. Foto: Gösta Wendelius(Polar)

LEKKERT: Italienske Mondo Pickup Musica er moderne designlekkert. Foto: Mondo LEKKERT: Italienske Mondo Pickup Musica er moderne designlekkert. Foto: Mondo

Italiensk designsnadder

Nedover i Europa, og i USA, kryr det av produsenter av boenheter til pickuper.

En av dem er italienske Mondo Pickup, som vi møtte på reiselivs- og bobilmessen CMT i Stuttgart tidligere i år. Deres boenhet Musica viser til fulle hvilke muligheter man har til å omgjøre pickupen til en bobil. Her er det kjøkkenkrok med kjøleskap, toalett, dusj, salong og sengeplass til fire. Komforten for et par er på høyde med «et rom på Grand Hotel», lover Mondo.

Les også: Mer camping enn båt ved Gøta kanal

I alkoven er det fast sengeplass til to, mens sittegruppen kan bygges om til sengeplass for to til. Sittegruppen utgjøres av en L-formet sofa, og et avtakbart bord.

Toalettet er uttrekkbart, med elektrisk nedspylingsventil og fast eller nedfellbar håndvask, alt etter hvilken boenhetsmodell vi snakker om. Kjøkkenet byr på flere skuffer, to gassbluss og et kjøleskap.

Kundene kan for øvrig selv i stor grad bygge opp sin boenhet med Musica-produkter.

Les også: Gjorde campingbrakken til lekker hytte

Bobil Mondo Pickup Musica=BO-PICKUP: Pent er det ikke, men praktisk er det å ha hytta med seg på tur. Et alternativ til ordentlig bobil. Foto: Mondo

Les også:

Så mange feil har de mest populære bruktbilene

De mest populære bruktbilene

Saab gjenoppstår i ny ham

En quiz om kjendiser og biler

Saken er opprinnelig skrevet for Vi Menn og publisert på klikk.no.

Personvernpolicy