– Restaurantgjester kan ha blitt utsatt for hepatitt A

En dessertkokk som hadde pådratt seg hepatitt A under en reise til Mexico, lagde desserter på en populær New York-restaurant i flere dager før smitten ble oppdaget. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
En dessertkokk som hadde pådratt seg hepatitt A under en reise til Mexico, lagde desserter på en populær New York-restaurant i flere dager før smitten ble oppdaget. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Flere hundre gjester ved en tapasrestaurant i New York kan ha blitt utsatt for hepatitt A-smitte. Helsemyndighetene anbefaler vaksine.

En ansatt ved tapasrestauranten Alta i West Village på Manhattan viste seg å være smittet med hepatitt A, ifølge New York City Department of Health and Mental Hygiene.

Den hepatitt A-smittede jobbet med desserter og helsemyndighetene anbefaler alle som spiste desserter i restauranten mellom 23. mars og 2. april i år å vurdere å ta en hepatittvaksine.

Populær restaurant

Om lag 3000 gjester skal ha spist ved den populære restauranten i perioden, cirka 450 av disse spiste dessert, opplyser eierne ifølge lokalavisa DNA info.

Det er per i dag ingen bekreftede tilfeller hepatitt A-smitte til restaurantens gjester, men New Yorks helsemyndigheter anbefaler vaksinen for sikkerhetsskyld.

Restauranten har et godt renomme og har fått svært positiv omtale på flere reise- og restaurantnettsteder.

Se også: Det nye in-stedet for matinteresserte

Anbefaler vaksine ved reise til ikke-vestlige land

Den kvinnelige dessertkokken ved restauranten Alta skal ha pådratt seg smitte etter en tur til Mexico. Hun ble tatt ut av arbeid med en gang smitten ble oppdaget. I tillegg ble dessertene tatt av menyen i flere dager.

Forekomsten av hepatitt A er nå spesielt høy i Afrika, Sør-Amerika, Midtøsten og store deler av Asia, ifølge Folkehelseinstituttet. De anbefaler hepatitt A-vaksine for reisende til de fleste ikke-vestlige reisemål.

Hepatitt A er en virusinfeksjon som kan forårsake leverbetennelse. Hepatitt A smitter via mat eller drikke som er forurenset med viruset. Smittefaren oppstår særlig hvis noen som er smittet, ikke vasker hendene sine før de lager mat.

Nylig kom det frem at mange gjester ved den danske restauranten Noma fikk omgangssyke etter å ha spist ved restauranten som flere ganger er kåret til verdens beste. Det danske mattilsynet avdekket flere mangler ved hygienen.

Les mer: Noma-gjester rammet av omgangssyke

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus