Plagg og veske i ett: Spar håndbagasje

Den vinner neppe noen motepris, kjortelen fra Jaktogo, men romslig er den. 14 lommer i ulike størrelser skal ta unna inntil ti kilo ekstra bagasje, og den finnes i flere materialer. Foto: Produsenten

Men ville du brukt den?

Jaktogo er et helt beskrivende navn. Det er nemlig en «jakke to go», eller i alle fall en serie plagg med en helt spesiell finesse. Nemlig at du både kan kle de på deg og bruke dem som bag eller veske. Genialt når man må forholde seg til enkelte flyselskapers svært strenge restriksjoner på håndbagasjens vekt, antall og volum.

I disse plaggene får du nemlig ifølge produsenten, lirket med deg inntil ti kilo ekstra håndbagasje.

Les også: Håndbagasjen de IKKE har lov til å kreve avgifter for

Omgår kravene

De fleste flyselskaper har strenge krav til størrelsen på håndbagasjen. Naturlig nok, siden det helst skal være plass til alles medbragte under seter og i bagasjehyller. De fleste har også vektbegrensninger på bagasjen og maksimumskrav til antall kolli. Det finnes også flyselskaper som tar betalt for håndbagasjen. Dessuten har de fleste også begrensninger på kvantum og vekt på sendt bagasje, og enkelte tar også avgifter på bagasjen du sjekker inn.

Flytter du innholdet fra håndbagasjen over i klærne kan du omgå mange av disse begrensningene. Kanskje slipper du å sjekke inn bagasje. Kanskje får du med deg alt som håndbagasje med kun «ett» kolli.

Les også: Tillater 46 kilo i håndbagasjen!

Plaggene finnes i tre utførelser: Jakke, kjole og en slags ponsjo. De finnes også i ulike materialer. Prisen er oppgitt til 79,95 euro på produsentens nettsider. Det tilsvarer cirka 600 kroner før evt. avgifter og frakt.

Finnes flere varianter

Påfunnet er forøvrig ikke helt unikt. Vi har tidligere skrevet om Scottevests reisevennlige frakk, som også rommer mer enn førsteinntrykket tilsier. Den kan imidlertid ikke forvandles til en veske.

I oktober 2010 ble en annonse for jakkene avslått i flyselskapet Deltas ombord-magasin, Delta Sky Magazine, noe som fikk mye oppmerksomhet i media. Kritikere mener at det er flyselskapenes ønske om å bevare ekstrainntekter fra bagasjetransport som ligger bak.

Les også: Slik får du «gratis» bagasjeavgift med Norwegian

Personvernpolicy