Meny

Her er Europas første taxitjeneste med elektriske scootere

Grønne scootere er nå et alternativ til bil, buss og trikk i Amsterdam sentrum.

Det er ikke uten grunn at sykkel er et foretrukket transportmiddel for innbyggerne i Amsterdam. Med sine mange kanaler og trange, brosteinbelagte gater er sentrum av byen ingen drøm for bilførere og taxisjåfører.

Og mens det nederlandske kollektivtilbudet generelt sett regnes som både pålitelig og effektivt, så hender det at det stopper opp.

Det var det scootertaxigründer Ruben Beugels fikk erfare for seks år siden. Nederlenderen ble stående fast i utkanten av sentrum fordi trikken han kjørte med fikk problemer. Han ble forsinket fordi han ikke fant noe alternativ transportmiddel i nærheten.

Det var da han fikk ideen som nå er satt ut i livet. Taxitjenesten med elektriske scootere som har fått navnet Hopper, startet opp i den nederlandske hovedstaden forrige måned, melder Reuters.

Les også: Unik sexbar kun for kvinner

Fastpris 2,5 euro

Beugels kaller det «et nytt kollektivtilbud», og prisen er ikke langt unna det du må betale for en bussbillett her hjemme; fastpris for en scootertur er 2,50 euro, rundt 18,50 kroner.

Hopper er startet opp med midler både fra offentlige og private sponsorer.

I første omgang er består tilbudet i Amsterdam av 100 scootere. I løpet av neste år skal de irrgrønne scooterne også frakte passasjerer i Haag, Rotterdam og Utrecht.

De elektriske scooterne som brukes, har en toppfart på 25 km/t og kan kjøre 130 km på et fulladet batteri.

Les også:

Grønne taxiscootere inntar Amsterdam

Som skapt for reise

Forbyr barn på hotell

Her kjører toget rett gjennom markedet

- I år blir det en milliard turister

Les mer om reise

Les flere nyheter

Reise
Populært