Dette stjeler hotellgjestene

Til og med TV-en har gjester stjålet. Men det er altså ikke øverst på hotellenes tapt-lister. (Illustrasjon: AWW/The Thief)
Til og med TV-en har gjester stjålet. Men det er altså ikke øverst på hotellenes tapt-lister. (Illustrasjon: AWW/The Thief)

Håndklær, sofa og TV er bare noe av det.

DinSide Det er fort gjort å legge hotellrommets penn i vesken eller såpe i toalettmappen, for så å glemme å legge det tilbake før avreise. TV eller lamper derimot, er ikke noe vi putter i bagasjen uten å tenke over det. Likevel blir det borte fra flere hotellrom.

Dette kommer frem i en undersøkelse utført av Lastminute.com. De har spurt hotellsjefer på 500 hotell over hele verden om hva gjester stjeler fra rommene.

Smått, men er det greit? Vi elsker å ta med oss disse

Stjal minibar og sofa

På et hotell i Dubai ble en av gjestene så fascinert av minibaren at han tok med seg den og innholdet hjem. Og som om ikke det var nok, tok han med seg sofaen i samme slengen. På et hotell i Berlin har gjestene stjålet dusjhode, enheter til en massasjedusj, kraner, interiør og et toalettsete! Det er også blitt rapportert om en gjest ved et luksushotell i Istanbul som tømte hele rommet for møbler og interiør, med unntak av seng, skrivebord og TV.


Også tyngre gjenstander som kunstverk, statuer og skulpturer er stjålet fra hoteller. Og sist, men ikke minst; en røykmaskin!

På et hotell i Dublin stjal en av gjestene alle presangene under juletreet. Det skulle vise seg at dette ikke var det smarteste han gjorde. Det var nemlig tomme esker som var pakket inn for dekorasjon.

Se også hva gjester glemmer på hotellet

Ikke mye plaget med tyverier

Tyverieksemplene gjengitt over er nok muligens litt outrerte, og topp-ti-listen over hva hotellene sier gjester forsyner seg med, viser også at mer forbruksaktige gjenstander er gjengangerne.

Her er topp ti:

1. Håndklær

2. Kosmetikk (såpe, sjampo og balsam)

3. Penner

4. Bestikk og middagsservise.

5. Slippers

6. Badekåper

7. Fjernkontroller

8. Puter, tepper og madrasser

9. Aviser og magasiner

10. Kleshengere

– De gangene gjester tar med seg noe uten å betale for det, er det enten fra minibaren, håndklær eller badekåper, sier driftsdirektør i Thon Hotels, Anders Lindvall, til DinSide.

– Vi er heldigvis ikke mye plaget med tyverier fra hotellene våre, avslutter han.

Denne hotellmenyen er helt gratis - for alle gjestene

Les mer om reise


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden