Fiskeidyllen Portovenere oppkalt etter Venus

Portovenere er knutepunkt for turistbåtene langs Liguria-kysten
Artikkelen fortsetter under annonsen

Romantikk og havets delikatesser er nøkkelordene for den lille, vakre landsbyen Portovenere i La Spezia-regionen i Italia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

PORTOVENERE, ITALIA (ABC Nyheter): Vi har bare halvannen time i Portovenere mens vi venter på båten til Lerici. Men det holder i massevis til et forfriskende bad fra steinmoloen på havna, og en spaghetti med havets frukter på trattoria La Marina.

Først mange dager senere oppdager vi at på akkurat denne restauranten burde vi ha spist fiskesuppe, som de er viden kjent for.

Den fargerike lille byen er regnet som en av de mest romantiske landsbyene langs Liguria-kysten. Og når den er romantisk, er det ikke så mye annet og gjøre der enn å spise, drikke og nyte l'amore...

SE VIDEO FRA PORTOVENERE HER

VINN REISE MED ABC NYHETER

For de med sansen for middelalderen byr den fortlignende byen også på en borg fra 1500-tallet, San Lorenzo-kirken fra 1100-tallet og San Pietro-kirken fra århundret etter.

Det var tydelig at restauranten La Marina var populær, for serveringen gikk heller trått. På denne restauranten var coperto-en, en blanding av covercharge og betaling for brød, på tre euro (24 kroner) per person. Når to små øl (0,33) kostet 64 kroner, en flaske vann 8 og spaghettiretten 96 per pers, har du et inntrykk av prisnivået i dette området.

LES FLERE REISESAKER HOS ABC NYHETER