Rygge har ikke svart til forventningene

Norwegian melder tirsdag ettermiddag at selskapet vil stanse sine flygninger fra Moss Lufthavn Rygge fra nyttår. Foto: Morten Holm (Scanpix)
Norwegian melder tirsdag ettermiddag at selskapet vil stanse sine flygninger fra Moss Lufthavn Rygge fra nyttår. Foto: Morten Holm (Scanpix)

Flyselskapet Norwegian gir opp sine flygninger fra Rygge fra nyttår.

Ifølge Fredrikstad Blad vil Norwegians innenriksflygninger fra Moss Lufthavn Rygge opphøre fra 2. januar 2012.

– Utenlandsrutene derimot, opphører allerede nå i månedsskiftet oktober/november, sier Norwegians kommersielle direktør i Daniel Skjeldam til Moss Avis.

Les også: Norwegian innfrir

– Rygge har ikke svart til våre forventninger, bekrefter han videre.

– I Norwegian er vi opptatt av å tilpasse oss våre reisendes behov, både i forhold til hvilke flyplasser vi flyr fra og med tanke på rutenettet for øvrig. For det første velger mange av våre reisende i østlandsområdet å fly fra Gardermoen. Dette førte til at vi flyttet en del av trafikken fra Rygge til Gardermoen i sommerprogrammet. Når vi nå har besluttet å kutte ut Rygge fra og med starten på 2012 skyldes det kundetilpasning og fordi vi trenger flykapasitet til andre destinasjoner i vårt rutenett, sier kommersiell direktør Daniel Skjeldam i en pressemelding som selskapet har sendt ut tirsdag ettermiddag.

Det norske lavprisselskapet har flydd fra flyplassen de siste tre årene, men har ikke lenger basefly på Rygge, skriver Fredrikstad Blad videre.

Les også: Norwegian dropper Murcia

«Flygningene på flyplassen har stått for under én prosent av Norwegians totale produksjon», heter det videre i pressemeldingen.

Beslutningen som ble tatt av Norwegian-ledelsen i dag skal være endelig ifølge Daniel Skjeldam.

Les flere nyheter her

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy