Trekker seg fra New York-«krigen»

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Sommeren 2011 spås det knallhard kamp om flypassasjerene mellom Norden og USA. Nå har det første offeret kastet inn håndkleet.

Amerikanske US Airways har trukket seg fra ruten mellom Philadelphia og Oslo - en sesongrute som skulle vært startet opp 8. mai neste år. Samtidig har Delta nedjustert sine frekvenser mellom New York JFK og Keflavik på Island, skriver check-in.dk.

New York kan neste år forvente storinnrykk av nordmenn som vil feriere i «The Big Apple».

SAS og Continental vil tilby totalt tre daglige avganger fra Oslo Gardermoen til New York. I tillegg har både Norwegian og Feel Air varslet at de vil starte direkteflyvninger på samme rute, men på et senere tidspunkt.

Les mer:

Venter norsk New York-boom

SAS gjenåpner Oslo-rute til New York

Her er Norwegians New York-fly

Feel Air på vingene fra Norge neste år

Men når flere aktører melder seg på i kampen om flypassasjerene, må noen ofre seg:

Fire Star Alliance-avganger daglig mellom Oslo og USA er for mye, og det er dette som nå har fått US Airways til å gi opp sesongruten til Philadelphia.

Delta på vei inn

I stedet overlates markedet til Continental og SAS mellom Oslo og New York-Newark. Også Delta Air Lines har i sommerplanen for 2011 søkt om slots på ruten mellom New York JFK og Oslo, men det er fortsatt usikkert om de vil starte opp på ruten. Likevel tyder mye på at Delta vil åpne en rute mellom Atlanta og København 1. juni 2011.

Flykrigen om New York er godt nytt for alle nordmenn, for den knallharde konkurransen vil gi mange og billige flybilletter direkte fra Gardermoen.

Drømmeby nummer én

«The Big Apple» er dessuten nordmenns drømmeby nummer én, viser en helt ny undersøkelse fra Finn reise. 20 prosent av de spurte sa at New York er byen med stor B i 2011. Roma og London er nest mest populære, begge med 12 prosent av svarene, etterfulgt av Barcelona med 10 prosent.

- Snart blir New York enda mer tilgjengelig for folk, ettersom det kommer flere nye direkteruter. Dette kan bli et mer aktuelt reisemål enn noen gang, sier kommersiell direktør Terje Berge i Finn reise, som også har tro på at flybillettprisene skal ned på destinasjonen som følge av den harde konkurransen.

Disse storbyene vil vi helst reise til i 2011:

1. New York

2. London

2. Roma

4. Barcelona

5. Paris

5. Praha

7. Dubai

7. København

9. Istanbul

9. Amsterdam

9. Stockholm

(Kilde: Finn reise)

Les også:

- Billettprisene skal opp i 2011

Spår SAS-aksjen ned 30 prosent