Ola Nordmann ingen globetrotter

2,5 millioner nordmenn har aldri vært i Afrika, Asia eller Latin-Amerika. Særlig er Ola Nordmann under 30 år lite bereist; 70 prosent av befolkningen under 30 har aldri vært i disse delene av verden.

62 prosent av alle nordmenn over 15 år har aldri vært i verken Afrika, Asia eller Latin-Amerika. Det utgjør omtrent 2,5 millioner nordmenn. Tallet kommer frem i en ny undersøkelse fra SAS Braathens om nordmenns reisevaner.

Unge og lite bereiste

Særlig unge nordmenn mellom 15 og 30 år utpeker seg som lite bereiste; 70 prosent av disse har aldri vært i Afrika, Asia eller Latin-Amerika. Det er folk i 30-39 års alderen og de over 60 år som er mest bereiste i Norge: 43 prosent av dem har vært i Afrika, Asia eller Latin-Amerika.

-

Undersøkelsen kan tyde på at nordmenn ikke er så kreative når de ferierer. Tidligere undersøkelser viser at Ola Nordmann gjerne oppsøker samme reisemål flere ganger og porsjonerer ut ferien sin, sier seniorrådgiver Knut Løvstuhagen i SAS Braathens.

Minst bereist i Hedmark og Oppland

Hedmarkinger og opplendinger er minst bereiste i Asia, Afrika og Latin-Amerika, bare 25 prosent av disse har vært i noen av disse verdensdelene. Til sammenligning har 53 prosent av befolkningen i Oslo og Akershus besøkt disse områdene.

- Ut fra statistikken er den typiske Ola Globetrotter fra Akershus og Oslo, er mellom 30 og 39 år, mann, har minst 4 år på universitet eller høyskole og bor alene, sier Løvstuhagen.

Vil ikke jorden rundt


«Jorden rundt reise» står definitivt ikke øverst på Ola Nordmann sin ønskeliste; bare seks prosent av befolkningen har foretatt eller planlegger en slik reise. Dobbelt så mange unge under 30 år har reist, eller ønsker å legge ut på en reise rundt jorden.

Personvernpolicy