200.000 studenter får denne uka tilbud om tilleggslån

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H). Her er han under regjeringens pressekonferanse om gjenåpning av samfunnet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H). Her er han under regjeringens pressekonferanse om gjenåpning av samfunnet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av uka får over 200.000 studenter tilbud om tilleggslånet på 26.000 kroner, som skal gå til dem som har mistet inntekt på grunn av coronakrisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For å få pengene på konto må studentene kunne dokumentere at de har mistet inntekt på grunn av coronakrisen.

– Disse pengene sørger for at mange studenter som er i en vanskelig økonomisk situasjon, får mer penger å rutte med, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Studentene vil få en epost fra Lånekassen. De som har rett til det, vil kunne logge seg inn for å søke på tilleggslånet, der 8.000 kroner blir omgjort til stipend.

De som søker, må fylle inn en egenerklæring som bekrefter nedgang i inntekt mellom 1. mars og 15. juni 2020 på grunn av coronautbruddet. Pengene vil bli utbetalt i løpet av noen dager.