200.000 studenter får denne uka tilbud om tilleggslån

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H). Her er han under regjeringens pressekonferanse om gjenåpning av samfunnet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H). Her er han under regjeringens pressekonferanse om gjenåpning av samfunnet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I løpet av uka får over 200.000 studenter tilbud om tilleggslånet på 26.000 kroner, som skal gå til dem som har mistet inntekt på grunn av coronakrisen.

For å få pengene på konto må studentene kunne dokumentere at de har mistet inntekt på grunn av coronakrisen.

– Disse pengene sørger for at mange studenter som er i en vanskelig økonomisk situasjon, får mer penger å rutte med, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Studentene vil få en epost fra Lånekassen. De som har rett til det, vil kunne logge seg inn for å søke på tilleggslånet, der 8.000 kroner blir omgjort til stipend.

De som søker, må fylle inn en egenerklæring som bekrefter nedgang i inntekt mellom 1. mars og 15. juni 2020 på grunn av coronautbruddet. Pengene vil bli utbetalt i løpet av noen dager.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært