En milliard til stipend for studenter som mister inntekt – 8.000 på hver

Studentene sikres at en del av tilleggslånet blir gitt som stipend, i en tid da mange mister inntektene og forelesningene er flyttet fra sal til nett. Foto: Frank May / NTB scanpix
Studentene sikres at en del av tilleggslånet blir gitt som stipend, i en tid da mange mister inntektene og forelesningene er flyttet fra sal til nett. Foto: Frank May / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt en tredel av ekstralånet studentene får i vår, til sammen 8.000 kroner, blir omgjort til stipend. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er klart etter at Stortinget er blitt enige om å legge en milliard ekstra i potten i økonomisk støtte til studentene.

– Nå vil tusenvis av studenter få utbetalt et stort beløp i april, i tillegg til å kunne motta et tilleggslån i mai, hvor deler av det vil bli omgjort til stipend senere, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Regjeringen foreslo i forrige uke å utvide fristen for å søke om lån og stipend til 15. april. Det ble også besluttet at resten av studiestøtten for semesteret utbetales samlet i april. Samtidig ble det bestemt at studenter som har mistet inntekt kan få et tilleggslån på 26.000 kroner. Stortinget vedtok også at en milliard skal brukes for å omgjøre deler av tilleggslånet til stipend.

– Alle studenter som krysser av på en egenerklæring om at de har tapt inntekt på grunn av coronakrisen, vil få utbetalt pengene, sier Asheim.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I egenerklæringen må studentene bekrefte at de har mistet inntekt i perioden på grunn av smitteutbruddet, og at de kan dokumentere dette på forespørsel fra Lånekassen.

Alle som oppfyller kravene i egenerklæringen, vil få 8.000 av de 26.000 kronene omgjort til stipend. Pengene blir utbetalt som lån. En andel av dette blir gjort om til stipend i ettertid, slik det gjøres med den ordinære studiestøtten.