Prisen på borettslagsboliger steg i andre kvartal

Prisen på borettslagsboliger steg i andre kvartal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Prisen på borettslagsboliger steg i andre kvartal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisene på borettslagsboliger steg med 2,6 prosent i andre kvartal i år, ifølge prisstatistikken til Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statistikken baserer seg på tall fra 31 boligbyggelag spredt rundt i hele landet. Den viser at prisøkningen så langt i år har vært på 1,9 prosent.

Høy byggeaktivitet bidrar til at boligkjøperne har mye å velge mellom, samtidig som god utvikling i norsk økonomi gir god etterspørsel, påpeker NBBL.

– NBBL forventer fortsatt god etterspørsel i boligmarkedet. Vi tror likevel ikke at det er nok til å forhindre at boligprisene flater ut, og muligens faller noe nominelt sett i andre halvår. Økt rente og mange boliger til salgs forventes å legge et lokk på prisveksten utover høsten, sier sjeføkonom Christian Frengstad Bjerknes i NBBL.

Statistikken inkluderer ikke alle NBBL-medlemmene, og noen av dem legger fram egen statistikk. Mandag viste tall fra OBOS, som hovedsakelig opererer på Østlandet, at prisveksten var på 0,4 prosent i juni. Prisene på OBOS-tilknyttede boliger i Oslo har steget med 6,2 prosent hittil i år.