Nå kan du bli astrolog med støtte fra Statens lånekasse

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) bekrefter at astrologistudiet kvalifiserer for støtte fra Statens lånekasse. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) bekrefter at astrologistudiet kvalifiserer for støtte fra Statens lånekasse. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ønsker du å lære deg å lese stjernehimmelen og tolke horoskop? Det kan du snart gjøre med lån og stipend fra Lånekassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Astrologiskolen Herkules har nå fått godkjent sin fagskoleutdanning i astrologi etter en over fem år lang søknadsprosess, melder Morgenbladet.

Astrologi er ifølge Store norske leksikon «læren om forestilte forbindelser mellom himmellegemene og jorden».

Målet med astrologiutdanningen er å gi «grunnleggende forståelse for horoskoptolkning». Det godkjente grunnkurset skal starte opp i Oslo i 2020, og skal kunne følges opp av en todelt profesjonsutdanning.

Til Morgenbladet bekrefter Nokut – Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen – som har ansvar for vurdering og godkjenning av høyere utdanning i Norge, at utdanningstilbudet er blitt godkjent. Dermed kvalifiserer studiet til lån og stipend i Lånekassen.

– Det oppfyller kravene til akkreditering slik de er utformet i lov og forskrift, sier seksjonssjef Helén Sophie Haugen i Nokut til Morgenbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for at fagskoleutdanning er definert som høyere utdanning, har ikke fagskolene krav om å basere seg på vitenskap.

Da Stortinget vedtok den nye fagskoleloven i mai i fjor, ble det slått fast at fagskoleutdanningen skulle gi «kompetanse som kan tas i bruk i arbeidslivet uten ytterligere opplæringstiltak», men Nokut fikk ikke innfridd sitt ønske om skjerpede krav til yrkesrelevans, ifølge Morgenbladet.