– Mange trener feil og spiser mye dritt

– Jeg er sulten på suksess. Jeg ønsker å gi noe tilbake til mine foreldre etter alle disse årene. Jeg ønsker å representere muligheter, og vise at det faktisk er mulig å komme fra ingenting og likevel få det til, sier Argjent Ahmeti. Foto: Iván Kverme
– Jeg er sulten på suksess. Jeg ønsker å gi noe tilbake til mine foreldre etter alle disse årene. Jeg ønsker å representere muligheter, og vise at det faktisk er mulig å komme fra ingenting og likevel få det til, sier Argjent Ahmeti. Foto: Iván Kverme

Argjent Ahmeti omsatte PT-timer for over 1,7 millioner kroner i fjor. – Jeg har knekt koden for å få proppfulle timelister, sier 25-åringen.

– Med en gang jeg setter mine ben på senteret, tenker jeg salg. Det er kundene mine som betaler lønnen min og dem som sender meg på ferie, sier Argjent Ahmeti til Finansavisen.

Han snakker om treningssenteret Evo Fitness på Lillestrøm hvor han er senterleder og personlig trener (PT). Han er ikke bare personlig trener, men årets personlige trener 2018, den mestselgende personlige treneren i Norge gjennom tidene (nesten 2.000 timer) og PT-en med høyest omsetning i Norge.

2018-tallene viser drøye 1,7 millioner kroner. Han gikk rett fra skolebenken til å bli fulltids PT på 12 dager.

– Jeg har sovet mange netter på senteret og ikke vært ute av senteret på dagevis.

– Jeg hadde ikke tid til å reise hjem, derfor laget jeg seng av treningsmattene og sov her. Jeg dusjet og pusset tenner i garderoben og laget mat på kjøkkenet. Jeg hadde et mål om å bli årets personlige trener, koste hva det koste vil. Det har kostet enormt, men vært verd det, sier mannen som førte sine regnskap til klokken to om natten og ble vekket av første PT-kunde klokken fem om morgenen.

I snitt har han 11 PT-timer hver dag. Prisen per time er drøye 600 kroner for hans kompetanse.

– Jeg kommer fra ingenting

Som tiåring kom han til Sarpsborg fra krig og fattigdom i Kosovo. Oppveksten hans var tøff. Det var også starten i et nytt land, med nytt språk og ny kultur. Han måtte integrere seg raskt og være på riktig spor fra dag én.

– Jeg kommer fra ingenting, så jeg setter pris på alt, sier han og takker sin far for å være et godt forbilde på hvordan man kan bli en bra person med gode verdier og en likendes kar.

Da de kom til Norge var moren arbeidsledig og de levde av barnebidraget Argjent og hans bror fikk hver måned. De reiste til Sverige for å ha råd til nok mat. Han fikk heller ikke fortsette med fotball fordi moren ikke hadde råd til egenandelen på 300 kroner.

– Jeg tror at når du har vært der, når du har sett og følt på innsiden hva det vil si å ha det tøft, så vil du få en sann sult på det du ønsker å lykkes med – og du vil lykkes til slutt!

Les også: Ghosn mener han er «urettferdig fengslet»

– Folk må like meg

Da familien fikk litt bedre råd, begynte han med fotball igjen. I klubben Sarpsborg 08 lærte han mye om mennesker, relasjoner, tillit, teamarbeid og forventninger. Dette har han overført til sin jobb som personlig trener.

– Jeg har vært innom mange jobber. Jeg startet med dørsalg av Dagbladet som 13-åring, har jobbet på stands, klippet gress, jobbet i servicenæringen, som servitør og bartender. Alt har handlet om mennesker. Egentlig ville jeg bli lærer, men etter ett år på skolebenken kjente jeg at det ikke var et riktig valg for meg. Det er noe helt annet å bygge relasjoner enn å være boksmart. Folk må like meg, og jeg har knekket koden på hvordan jeg skal gjøre trening om til profitt. De to viktigste stikkordene er salg og relasjoner, sier han og heier frem Mari Lundby Nilsen. Hun er en av Ahmetis 70 kunder. Den yngste er 18, den eldste er 72 år.

– 90 prosent av kundene mine mente de ikke trengte meg, og at de kan trene fullgodt selv. Jeg har overbevist dem om at de trenger meg. I min jobb handler det om å fylle kalenderen.

(Saken fortsetter under)

Nathaniel Ayeh (t.v.) eier forlaget Veien til fullbooket AS sammen med kompisen Argjent Ahmeti. Neste uke skal Ahmeti signere sine første selvbiografier. Foto: Iván Kverme
Nathaniel Ayeh (t.v.) eier forlaget Veien til fullbooket AS sammen med kompisen Argjent Ahmeti. Neste uke skal Ahmeti signere sine første selvbiografier. Foto: Iván Kverme

– Suksessraten i dette yrket er lav: Det er mellom 2.000 og 2.500 aktive, personlige trenere i Norge. Rundt 400 utdannes hvert år. Åtte av ti personlige trenere slutter etter ti måneder i bransjen fordi de ikke klarer å leve av det. Det er et ekstremt hardt yrke, sier Ahmeti som neste uke lanserer sin selvbiografi «Veien til fullbooket» både som e-bok, lydbok og innbundet bok. Boken kommer på eget forlag med samme navn.

Målgruppen er andre PT-er, men også dem som lever av salg og vil ha tips, motivasjon og veiledning. Målet er å selge rundt 5.000 bøker i år. Boken har Ahmeti skrevet på togstasjoner, flyplasser, mellom PT-timer, tidlige morgener og sene kvelder.

– Ideen til boken kom etter utallige spørsmål fra andre PT-er som spurte etter mine tips og verktøy for å lykkes i bransjen. Ordet «fullbooket» er en våt drøm for alle selgere der ute, sier han om sin selvbiografi.

Les også: Tørkerammede bønder får nær 2,5 milliarder kroner i erstatning

– 99 av 100 sier nei

Ahmeti er nærmest uten filter når han snakker til sine kunder. Han spør for eksempel om de er fornøyd med sin egen nakne kropp.

– 99 av 100 sier nei. Da skriver jeg NEI med store bokstaver, så jobber vi sammen som et team til vi får et ja. Det er mange som trener feil og spiser mye dritt.

Treningen må gjøres riktig.

– Du går jo ikke på jobben for å jobbe gratis. Da skal du heller ikke gå på trening uten å få resultater.

– Hvor viktig er trening vs. kosthold?

– Det er ikke noe poeng å møte opp her hvis ikke du har lagt ned en god innsats på kjøkkenet! Kosthold er mye viktigere enn folk tror. Trening er gram, kosthold er kilo. Jeg vil si at 20 prosent er trening, 80 prosent er kosthold.

– Nyttårsforsettene lever i beste fall i noen uker til. Hva er den største treningsfeilen?

– Folk starter for tøft, hardt og brutalt, med strenge dietter og kanskje fem økter i uken hvis de er utrent. Glem det! Det går ikke i lengden. Det handler om å finne noe som fungerer over tid. Skap en verdi rundt treningen, enten det er for å få mer overskudd til barna, jobben, ektefellen eller kjæresten din. Trening gir mestringsfølelse, selvtilliten blir bedre, du skaper en positiv aura rundt deg hvor du selv føler deg bedre og andre vil like deg bedre – for å nevne noe.

Les også: Nye regler fra Finansdepartementet vil skattelegge bonuspoeng

Sultent marked

Henning Holm er PT-sjef i treningskjeden Evo og en nestor på området. Han er også foreleser på Akademiet for Personlig Trening.

– Argjent er et stort talent innen PT-yrket. Det han har fått til er imponerende. Og det har skjedd mye på området siden Argjent ble født og personlig trenings spede begynnelse på midten av 90-tallet, sier Holm.

Omsetningen har økt hvert år siden 1995. I begynnelsen var 90 prosent av PT-kundene de som ville ha hjelp til å komme i gang. Nå er forholdet 50/50 mellom nybegynnere og aktive som vil bli enda bedre.

– Vi ser en enorm vekstrate, og markedet er langt fra mettet. Selv om medlemstallene på norske treningssentre har flatet ut, ser vi at de som trener, bruker mer penger på trening. Rundt 20 prosent av Norges befolkning trener nå på et senter. Nøkkelen er å få de resterende 80 prosentene til å begynne, sier Holm.

I 2017 var totalomsetningen i PT-bransjen på 500 millioner kroner.

– PT-bransjen har vokst med rundt 20 prosent i året de seneste årene. For Evo har veksten vært 25 prosent. Anslag for 2018 er en totalomsetning på mellom 550 og 600 millioner kroner. Til sammenligning var omsetningen i år 2011 på 200 millioner kroner, fortsetter Holm, som legger til:

– Felles for de beste PT-ene er at de er flinke med mennesker. De beste ser mennesket. Kanskje kunne de fleste klart å trene uten PT, men de synes treningen blir morsommere med en personlig trener. Treningssenteret er en av få arenaer hvor folk kun har fokus på seg selv i en ellers travel hverdag. Jeg tror det er en av årsakene til at PT-timer er blitt så populært.

Les også: NSB lanserer bybiltjeneste i Oslo

– Repeterer aldri et år

– Det handler om å skape tillit raskt. Jeg må være en interessert person og ikke en interessant person. Individet skal ønske å bruke både tid med meg og penger på meg. Alle trenger en PT; det gjør også jeg, selv om jeg er PT selv.

– Du har et vanvittig tempo. Kan du holde dette i 2019?

– Jeg repeterer aldri et år, og tenker hele tiden fremover. Det er drivkraften min. I år er det boken «Veien til fullbooket» jeg skal ha fokus på, i tillegg til at jeg skal skape noe nytt i bransjen sammen med gode samarbeidspartnere, sier han hemmelighetsfullt og legger til:

– Nå skal jeg legge meg i stabilt sideleie og jobbe 100 prosent i stedet for 300 prosent. Jeg frykter ikke å gå på en smell, men har en positiv frykt. Frykten min er stagnering. Jeg må hele tiden tilpasse turtallet så jeg ikke blir utbrent. Samtidig kan jeg ikke hvile på laurbærene og si at jeg er årets trener 2018. Jeg jakter videre, men innser at det tempoet jeg hadde i fjor ikke er holdbart over tid, sier Argjent Ahmeti og kikker diskret på klokken. Neste kundeavtale er ikke langt unna.

Saken ble opprinnelig publisert i Finansavisen lørdag 5. januar

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:51 Person har stjålet ambulanse i Oslo12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Erdogan truer med å gjenoppta offensiven12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt krigsfunn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 1941: 267 ble drept09:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 De kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Kurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Gir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag10:35 Tyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35 NRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17 Høyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16 Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02 Konkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52 Svensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52 Ruud falt på verdensrankingen09:51 Enighet om reformer i Libanon09:51 Far siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34 Tysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33 FNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21 Barndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19 Mot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16 Woodward: – Ingen planer om United-salg08:18 Gustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18 Solberg på «ukjent» besøk i Irak
Siste nytt
12:51NorgePerson har stjålet ambulanse i Oslo12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenErdogan truer med å gjenoppta offensiven12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt krigsfunn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 1941: 267 ble drept09:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeDe kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenKurdere: – Amerikanerne flykter som rotter13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerGir opp: – Neste år har vi ingen ferieboliger i Tyrkia11:54NorgeMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag10:35VerdenTyrkias offensiv har aktualisert et spørsmål som sjelden diskuteres åpent10:35KulturNRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17PolitikkHøyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16VerdenIran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02PengerKonkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52SportSvensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52SportRuud falt på verdensrankingen09:51VerdenEnighet om reformer i Libanon09:51NorgeFar siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34PolitikkTysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33PolitikkFNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21NorgeBarndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19PolitikkMot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16SportWoodward: – Ingen planer om United-salg08:18PengerGustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18PolitikkSolberg på «ukjent» besøk i Irak
Populært