Meny

– Mange trener feil og spiser mye dritt

– Jeg er sulten på suksess. Jeg ønsker å gi noe tilbake til mine foreldre etter alle disse årene. Jeg ønsker å representere muligheter, og vise at det faktisk er mulig å komme fra ingenting og likevel få det til, sier Argjent Ahmeti. Foto: Iván Kverme

Argjent Ahmeti omsatte PT-timer for over 1,7 millioner kroner i fjor. – Jeg har knekt koden for å få proppfulle timelister, sier 25-åringen.

– Med en gang jeg setter mine ben på senteret, tenker jeg salg. Det er kundene mine som betaler lønnen min og dem som sender meg på ferie, sier Argjent Ahmeti til Finansavisen.

Han snakker om treningssenteret Evo Fitness på Lillestrøm hvor han er senterleder og personlig trener (PT). Han er ikke bare personlig trener, men årets personlige trener 2018, den mestselgende personlige treneren i Norge gjennom tidene (nesten 2.000 timer) og PT-en med høyest omsetning i Norge.

2018-tallene viser drøye 1,7 millioner kroner. Han gikk rett fra skolebenken til å bli fulltids PT på 12 dager.

– Jeg har sovet mange netter på senteret og ikke vært ute av senteret på dagevis.

– Jeg hadde ikke tid til å reise hjem, derfor laget jeg seng av treningsmattene og sov her. Jeg dusjet og pusset tenner i garderoben og laget mat på kjøkkenet. Jeg hadde et mål om å bli årets personlige trener, koste hva det koste vil. Det har kostet enormt, men vært verd det, sier mannen som førte sine regnskap til klokken to om natten og ble vekket av første PT-kunde klokken fem om morgenen.

I snitt har han 11 PT-timer hver dag. Prisen per time er drøye 600 kroner for hans kompetanse.

– Jeg kommer fra ingenting

Som tiåring kom han til Sarpsborg fra krig og fattigdom i Kosovo. Oppveksten hans var tøff. Det var også starten i et nytt land, med nytt språk og ny kultur. Han måtte integrere seg raskt og være på riktig spor fra dag én.

– Jeg kommer fra ingenting, så jeg setter pris på alt, sier han og takker sin far for å være et godt forbilde på hvordan man kan bli en bra person med gode verdier og en likendes kar.

Da de kom til Norge var moren arbeidsledig og de levde av barnebidraget Argjent og hans bror fikk hver måned. De reiste til Sverige for å ha råd til nok mat. Han fikk heller ikke fortsette med fotball fordi moren ikke hadde råd til egenandelen på 300 kroner.

– Jeg tror at når du har vært der, når du har sett og følt på innsiden hva det vil si å ha det tøft, så vil du få en sann sult på det du ønsker å lykkes med – og du vil lykkes til slutt!

Les også: Ghosn mener han er «urettferdig fengslet»

– Folk må like meg

Da familien fikk litt bedre råd, begynte han med fotball igjen. I klubben Sarpsborg 08 lærte han mye om mennesker, relasjoner, tillit, teamarbeid og forventninger. Dette har han overført til sin jobb som personlig trener.

– Jeg har vært innom mange jobber. Jeg startet med dørsalg av Dagbladet som 13-åring, har jobbet på stands, klippet gress, jobbet i servicenæringen, som servitør og bartender. Alt har handlet om mennesker. Egentlig ville jeg bli lærer, men etter ett år på skolebenken kjente jeg at det ikke var et riktig valg for meg. Det er noe helt annet å bygge relasjoner enn å være boksmart. Folk må like meg, og jeg har knekket koden på hvordan jeg skal gjøre trening om til profitt. De to viktigste stikkordene er salg og relasjoner, sier han og heier frem Mari Lundby Nilsen. Hun er en av Ahmetis 70 kunder. Den yngste er 18, den eldste er 72 år.

– 90 prosent av kundene mine mente de ikke trengte meg, og at de kan trene fullgodt selv. Jeg har overbevist dem om at de trenger meg. I min jobb handler det om å fylle kalenderen.

(Saken fortsetter under)

Nathaniel Ayeh (t.v.) eier forlaget Veien til fullbooket AS sammen med kompisen Argjent Ahmeti. Neste uke skal Ahmeti signere sine første selvbiografier. Foto: Iván Kverme

– Suksessraten i dette yrket er lav: Det er mellom 2.000 og 2.500 aktive, personlige trenere i Norge. Rundt 400 utdannes hvert år. Åtte av ti personlige trenere slutter etter ti måneder i bransjen fordi de ikke klarer å leve av det. Det er et ekstremt hardt yrke, sier Ahmeti som neste uke lanserer sin selvbiografi «Veien til fullbooket» både som e-bok, lydbok og innbundet bok. Boken kommer på eget forlag med samme navn.

Målgruppen er andre PT-er, men også dem som lever av salg og vil ha tips, motivasjon og veiledning. Målet er å selge rundt 5.000 bøker i år. Boken har Ahmeti skrevet på togstasjoner, flyplasser, mellom PT-timer, tidlige morgener og sene kvelder.

– Ideen til boken kom etter utallige spørsmål fra andre PT-er som spurte etter mine tips og verktøy for å lykkes i bransjen. Ordet «fullbooket» er en våt drøm for alle selgere der ute, sier han om sin selvbiografi.

Les også: Tørkerammede bønder får nær 2,5 milliarder kroner i erstatning

– 99 av 100 sier nei

Ahmeti er nærmest uten filter når han snakker til sine kunder. Han spør for eksempel om de er fornøyd med sin egen nakne kropp.

– 99 av 100 sier nei. Da skriver jeg NEI med store bokstaver, så jobber vi sammen som et team til vi får et ja. Det er mange som trener feil og spiser mye dritt.

Treningen må gjøres riktig.

– Du går jo ikke på jobben for å jobbe gratis. Da skal du heller ikke gå på trening uten å få resultater.

– Hvor viktig er trening vs. kosthold?

– Det er ikke noe poeng å møte opp her hvis ikke du har lagt ned en god innsats på kjøkkenet! Kosthold er mye viktigere enn folk tror. Trening er gram, kosthold er kilo. Jeg vil si at 20 prosent er trening, 80 prosent er kosthold.

– Nyttårsforsettene lever i beste fall i noen uker til. Hva er den største treningsfeilen?

– Folk starter for tøft, hardt og brutalt, med strenge dietter og kanskje fem økter i uken hvis de er utrent. Glem det! Det går ikke i lengden. Det handler om å finne noe som fungerer over tid. Skap en verdi rundt treningen, enten det er for å få mer overskudd til barna, jobben, ektefellen eller kjæresten din. Trening gir mestringsfølelse, selvtilliten blir bedre, du skaper en positiv aura rundt deg hvor du selv føler deg bedre og andre vil like deg bedre – for å nevne noe.

Les også: Nye regler fra Finansdepartementet vil skattelegge bonuspoeng

Sultent marked

Henning Holm er PT-sjef i treningskjeden Evo og en nestor på området. Han er også foreleser på Akademiet for Personlig Trening.

– Argjent er et stort talent innen PT-yrket. Det han har fått til er imponerende. Og det har skjedd mye på området siden Argjent ble født og personlig trenings spede begynnelse på midten av 90-tallet, sier Holm.

Omsetningen har økt hvert år siden 1995. I begynnelsen var 90 prosent av PT-kundene de som ville ha hjelp til å komme i gang. Nå er forholdet 50/50 mellom nybegynnere og aktive som vil bli enda bedre.

– Vi ser en enorm vekstrate, og markedet er langt fra mettet. Selv om medlemstallene på norske treningssentre har flatet ut, ser vi at de som trener, bruker mer penger på trening. Rundt 20 prosent av Norges befolkning trener nå på et senter. Nøkkelen er å få de resterende 80 prosentene til å begynne, sier Holm.

I 2017 var totalomsetningen i PT-bransjen på 500 millioner kroner.

– PT-bransjen har vokst med rundt 20 prosent i året de seneste årene. For Evo har veksten vært 25 prosent. Anslag for 2018 er en totalomsetning på mellom 550 og 600 millioner kroner. Til sammenligning var omsetningen i år 2011 på 200 millioner kroner, fortsetter Holm, som legger til:

– Felles for de beste PT-ene er at de er flinke med mennesker. De beste ser mennesket. Kanskje kunne de fleste klart å trene uten PT, men de synes treningen blir morsommere med en personlig trener. Treningssenteret er en av få arenaer hvor folk kun har fokus på seg selv i en ellers travel hverdag. Jeg tror det er en av årsakene til at PT-timer er blitt så populært.

Les også: NSB lanserer bybiltjeneste i Oslo

– Repeterer aldri et år

– Det handler om å skape tillit raskt. Jeg må være en interessert person og ikke en interessant person. Individet skal ønske å bruke både tid med meg og penger på meg. Alle trenger en PT; det gjør også jeg, selv om jeg er PT selv.

– Du har et vanvittig tempo. Kan du holde dette i 2019?

– Jeg repeterer aldri et år, og tenker hele tiden fremover. Det er drivkraften min. I år er det boken «Veien til fullbooket» jeg skal ha fokus på, i tillegg til at jeg skal skape noe nytt i bransjen sammen med gode samarbeidspartnere, sier han hemmelighetsfullt og legger til:

– Nå skal jeg legge meg i stabilt sideleie og jobbe 100 prosent i stedet for 300 prosent. Jeg frykter ikke å gå på en smell, men har en positiv frykt. Frykten min er stagnering. Jeg må hele tiden tilpasse turtallet så jeg ikke blir utbrent. Samtidig kan jeg ikke hvile på laurbærene og si at jeg er årets trener 2018. Jeg jakter videre, men innser at det tempoet jeg hadde i fjor ikke er holdbart over tid, sier Argjent Ahmeti og kikker diskret på klokken. Neste kundeavtale er ikke langt unna.

Saken ble opprinnelig publisert i Finansavisen lørdag 5. januar

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:12 Bomber ryster Nigeria på valgdagen07:04 To til sykehus etter boligbrann i Nordland06:31 Mann til sykehus med stikkskader etter slagsmål i Porsgrunn06:30 Johaugs rakettfart lager grå hår06:27 Økning i antall tyveri i byggebransjen06:14 Venezuela stenger grenseoverganger til Colombia05:50 Dette skjer i dag05:35 Dette skjedde i natt05:10 VG: Antatte kidnappere opererte med to kryptovalutaer05:09 R. Kelly overga seg etter overgrepstiltale04:09 Norwegian-fly landet i Sverige etter å ha vært strandet i Iran03:28 19 kilo ost per nordmann03:27 USAs sikkerhetsrådgiver dropper Korea-møte på grunn av Venezuela03:05 Tvillingbrødre i USA får endelig samme statsborgerskap02:30 FNs generalsekretær ber Venezuela avstå fra vold02:01 Kinesisk selskap kan overta Bergensbanen01:53 Guaido sier militæret hjalp ham til Colombia01:43 Svensk tenåring siktet for seksuelle overgrep mot hest01:20 Advarsel om globalt internettangrep01:19 Helse vest varsler pengekrav mot Bergensklinikken00:39 Trump nominerer ny FN-ambassadør00:28 Kongressen stemmer over resolusjon mot krisetilstand tirsdag00:11 Mange pensjonister hadde nedgang i realinntekten i fjor23:36 Ruud utslått i kvartfinalen i Rio23:00 Norwegian-fly endelig på vei hjem fra Iran22:23 Mueller-rapporten kommer trolig ikke neste uke22:07 54 millioner kroner til verdensarv-steder21:42 Trump kan møte Xi i mars21:29 Er du lei av å snakke om været? Nå kan du snakke om været på Mars21:06 Politiet etterlyser personer som kan ha filmet drapet i Bergen20:27 Bronse-Eide: – Denne medaljen er for Ida20:13 R. Kelly tiltalt for seksuelle overgrep19:23 Molde og Sarpsborg vant i Spania19:20 Giske: – Åpenbart at det er en maktkamp19:10 Foreldrepar erklærer seg skyldige i tortur og mishandling19:06 Schmid fikk betalt etter strengt høyderegime18:49 Tilbakekalte våtservietter analysert – liten risiko for negative helseeffekter17:57 Løshunder gjorde thailandsk strand til barnas skrekk17:56 Dark Room-tiltalt dømt til tre og et halvt års fengsel17:46 IAEA: Iran etterlever atomavtalen17:15 Kriminelle bander infiltrerer svensk flyplass: – Har vært enkeltsaker i Norge17:05 Greta Thunberg ledet klimaprotest i Paris16:46 Schmid med nytt VM-sølv, ti år etter, Frenzel vant16:12 Nils Johan Semb slutter som sportssjef for herrelandslaget16:09 Ap-lederen er lei av Giske-saker16:04 Kongress-demokrater legger fram forslag for å stanse mur15:51 Englands statskirke dropper regel om søndags-gudstjenester15:50 Alle de norske hopperne videre til storbakkerennet i VM15:23 Buss og trailer involvert i ulykke på E6 i Nordland14:54 Giske gir opp kampen om plass i arbeidsutvalget14:37 Ingen skadd i snøskred i Ørsta14:08 Ble «truet med VG-sak» om Giske ble innstilt13:59 Forskere fant skilpadde de trodde var utryddet13:59 Omstridt IT-løsning innføres i Norge13:48 Tidligere israelsk e-offiser: Frykter ny storkrig13:25 Bjørn Dæhlie satser på leiligheter på Hafjell13:08 Biskop grep inn i konflikt – to prester fjernet12:52 Klopp: – Ingen tvil om at Solskjær er United-manager neste sesong12:35 Høyesterett forkaster Eirik Jensens anke12:26 Odds alvorlig syke datter får husleieøkning på 90 prosent12:12 Kraftig jordskjelv i Ecuador12:05 Norden vil ha fotball-VM i 202711:59 Halve Norge saltes og strøs før helgeutfarten11:30 VM-hodebryet tårner seg opp for Sverige11:27 Snø i Los Angeles – dét har ikke skjedd siden 196211:16 Valgkomiteen skal revurdere Giske-innstilling11:00 Chelsea nektes å kjøpe spillere i to overgangsvinduer10:59 3,4 millioner har flyktet fra Venezuela10:30 Laveste ekteskapstall på 25 år10:29 India vil hindre at vann går til Pakistan10:24 Nå er det 5.328.000 innbyggere i Norge10:14 Dette faget skal bu elevane på hundreårets krise10:04 Solskjær krysser fingrene for stjerneduo før gigantoppgjøret09:48 Spent Johaug før VM-returen, millionrush i vente09:47 Belgisk klimaaktivist skuffet over Norge09:46 Færre innvandrer til Norge09:45 Johaug og Jacobsen gråt gledestårer for Eide09:42 Sundby håper han går under radaren08:17 Storfavoritten Johaug: – Det blir en stor dag07:55 Israelsk minister vil ikke be Polen om unnskyldning07:49 Giske krever unnskyldning07:46 Nike-aksjen falt etter at spektakulær skofadese rammet supertalent07:45 Mann sendt til sykehus med alvorlige stikkskader i Oslo07:44 Japansk sonde landet på asteroide07:36 Israelsk romfartøy på vei mot månen07:23 Vanlig gatelys? Nei, dette er faktisk mye smartere07:19 OL-kvoteplasser trukket fra verdenscupstevne i skyting grunnet politisk konflikt07:13 Zuccarello: – Jeg har hatt veldig mange fine år her06:55 Skar: – Ingen har vært i nærheten06:39 Glatte veier flere steder i landet06:30 Suksess eller fiasko for Riiber i VM-byen06:29 Amerikanere refser Smollett for å ha forsøkt å splitte landet06:19 Undersøkelse: Eggstokkoperasjon ofte unødvendig06:05 Dopinghistorier: Holdt på urinen i 24 timer, hoppet ut av vinduet og livstruende syk av feil blod06:00 Moxnes ber om strakstiltak mot dårlig skodde vogntog05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:23 Strømmen tilbake i Møre og Romsdal05:09 Dømt til livsvarig fengsel for bilmassakre i Australia04:45 Kraftig brann i bilforretning i Hokksund
Siste nytt
07:12VerdenBomber ryster Nigeria på valgdagen07:04NorgeTo til sykehus etter boligbrann i Nordland06:31NorgeMann til sykehus med stikkskader etter slagsmål i Porsgrunn06:30SportJohaugs rakettfart lager grå hår06:27NorgeØkning i antall tyveri i byggebransjen06:14VerdenVenezuela stenger grenseoverganger til Colombia05:50NorgeDette skjer i dag05:35NorgeDette skjedde i natt05:10NorgeVG: Antatte kidnappere opererte med to kryptovalutaer05:09VerdenR. Kelly overga seg etter overgrepstiltale04:09NorgeNorwegian-fly landet i Sverige etter å ha vært strandet i Iran03:28Norge19 kilo ost per nordmann03:27VerdenUSAs sikkerhetsrådgiver dropper Korea-møte på grunn av Venezuela03:05VerdenTvillingbrødre i USA får endelig samme statsborgerskap02:30VerdenFNs generalsekretær ber Venezuela avstå fra vold02:01NorgeKinesisk selskap kan overta Bergensbanen01:53VerdenGuaido sier militæret hjalp ham til Colombia01:43VerdenSvensk tenåring siktet for seksuelle overgrep mot hest01:20VerdenAdvarsel om globalt internettangrep01:19NorgeHelse vest varsler pengekrav mot Bergensklinikken00:39VerdenTrump nominerer ny FN-ambassadør00:28VerdenKongressen stemmer over resolusjon mot krisetilstand tirsdag00:11NorgeMange pensjonister hadde nedgang i realinntekten i fjor23:36SportRuud utslått i kvartfinalen i Rio23:00VerdenNorwegian-fly endelig på vei hjem fra Iran22:23VerdenMueller-rapporten kommer trolig ikke neste uke22:07Norge54 millioner kroner til verdensarv-steder21:42VerdenTrump kan møte Xi i mars21:29VerdenEr du lei av å snakke om været? Nå kan du snakke om været på Mars21:06NyheterPolitiet etterlyser personer som kan ha filmet drapet i Bergen20:27SportBronse-Eide: – Denne medaljen er for Ida20:13VerdenR. Kelly tiltalt for seksuelle overgrep19:23SportMolde og Sarpsborg vant i Spania19:20PolitikkGiske: – Åpenbart at det er en maktkamp19:10VerdenForeldrepar erklærer seg skyldige i tortur og mishandling19:06SportSchmid fikk betalt etter strengt høyderegime18:49Helse og livsstilTilbakekalte våtservietter analysert – liten risiko for negative helseeffekter17:57VerdenLøshunder gjorde thailandsk strand til barnas skrekk17:56NorgeDark Room-tiltalt dømt til tre og et halvt års fengsel17:46VerdenIAEA: Iran etterlever atomavtalen17:15NorgeKriminelle bander infiltrerer svensk flyplass: – Har vært enkeltsaker i Norge17:05VerdenGreta Thunberg ledet klimaprotest i Paris16:46SportSchmid med nytt VM-sølv, ti år etter, Frenzel vant16:12SportNils Johan Semb slutter som sportssjef for herrelandslaget16:09PolitikkAp-lederen er lei av Giske-saker16:04VerdenKongress-demokrater legger fram forslag for å stanse mur15:51VerdenEnglands statskirke dropper regel om søndags-gudstjenester15:50SportAlle de norske hopperne videre til storbakkerennet i VM15:23NorgeBuss og trailer involvert i ulykke på E6 i Nordland14:54PolitikkGiske gir opp kampen om plass i arbeidsutvalget14:37NorgeIngen skadd i snøskred i Ørsta14:08PolitikkBle «truet med VG-sak» om Giske ble innstilt13:59VerdenForskere fant skilpadde de trodde var utryddet13:59NorgeOmstridt IT-løsning innføres i Norge13:48NorgeTidligere israelsk e-offiser: Frykter ny storkrig13:25PengerBjørn Dæhlie satser på leiligheter på Hafjell13:08NorgeBiskop grep inn i konflikt – to prester fjernet12:52SportKlopp: – Ingen tvil om at Solskjær er United-manager neste sesong12:35NorgeHøyesterett forkaster Eirik Jensens anke12:26PengerOdds alvorlig syke datter får husleieøkning på 90 prosent12:12VerdenKraftig jordskjelv i Ecuador12:05SportNorden vil ha fotball-VM i 202711:59NorgeHalve Norge saltes og strøs før helgeutfarten11:30SportVM-hodebryet tårner seg opp for Sverige11:27VerdenSnø i Los Angeles – dét har ikke skjedd siden 196211:16PolitikkValgkomiteen skal revurdere Giske-innstilling11:00SportChelsea nektes å kjøpe spillere i to overgangsvinduer10:59Verden3,4 millioner har flyktet fra Venezuela10:30Helse og livsstilLaveste ekteskapstall på 25 år10:29VerdenIndia vil hindre at vann går til Pakistan10:24NorgeNå er det 5.328.000 innbyggere i Norge10:14NorgeDette faget skal bu elevane på hundreårets krise10:04SportSolskjær krysser fingrene for stjerneduo før gigantoppgjøret09:48SportSpent Johaug før VM-returen, millionrush i vente09:47VerdenBelgisk klimaaktivist skuffet over Norge09:46NorgeFærre innvandrer til Norge09:45SportJohaug og Jacobsen gråt gledestårer for Eide09:42SportSundby håper han går under radaren08:17SportStorfavoritten Johaug: – Det blir en stor dag07:55VerdenIsraelsk minister vil ikke be Polen om unnskyldning07:49PolitikkGiske krever unnskyldning07:46PengerNike-aksjen falt etter at spektakulær skofadese rammet supertalent07:45NorgeMann sendt til sykehus med alvorlige stikkskader i Oslo07:44VerdenJapansk sonde landet på asteroide07:36VerdenIsraelsk romfartøy på vei mot månen07:23MotorVanlig gatelys? Nei, dette er faktisk mye smartere07:19SportOL-kvoteplasser trukket fra verdenscupstevne i skyting grunnet politisk konflikt07:13SportZuccarello: – Jeg har hatt veldig mange fine år her06:55SportSkar: – Ingen har vært i nærheten06:39NorgeGlatte veier flere steder i landet06:30SportSuksess eller fiasko for Riiber i VM-byen06:29KulturAmerikanere refser Smollett for å ha forsøkt å splitte landet06:19Helse og livsstilUndersøkelse: Eggstokkoperasjon ofte unødvendig06:05SportDopinghistorier: Holdt på urinen i 24 timer, hoppet ut av vinduet og livstruende syk av feil blod06:00MotorMoxnes ber om strakstiltak mot dårlig skodde vogntog05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:23NorgeStrømmen tilbake i Møre og Romsdal05:09VerdenDømt til livsvarig fengsel for bilmassakre i Australia04:45NorgeKraftig brann i bilforretning i Hokksund
Populært