Meny

Ny strømavtale til Coop-medlemmer

Strømekspert: – Nesten for god til å være sann

Coop har nå inngått et samarbeid med strømleverandøren LOS, noe som gir medlemmene tilgang til en svært gunstig strømavtale. Illustrasjonsbilde: Erik Johansen / NTB scanpix

Over 1,6 millioner Coop-medlemmer får nå tilbud om å tegne strømavtale med den Agder Energi-eide strømleverandøren LOS. – En svært konkurransedyktig avtale, sier strømekspert.

LOS AS er et heleid datterselskap av Agder Energi AS, med hovedkontor i Kristiansand.

Selskapet, som per i dag har flesteparten av sine kunder på Sørlandet, har nå inngått et samarbeid med Norges nest største dagligvareaktør.

− Vi er svært glade for at Coop har valgt LOS som samarbeidspartner for sine medlemmer. Målet har vært å tilby Coop sine medlemmer en svært gunstig strømavtale med unik medlemsbonus på strømforbruket. Vi gleder oss til å rulle ut tilbudet til alle Coop-medlemmer, sier Margit Unander, administrerende direktør i LOS, i en pressemelding.

Coops strømavtale hos LOS er en spotprisavtale med et fast og et variabelt påslag. Disse påslagene er på hhv ni kroner per måned og 3,45 øre per kWh.

For å gjøre det litt mer sammenlignbart med avtaler uten et fast månedskostnad, blir det totale påslaget (både det faste og variable) på 3,99 øre per kWh for en husholdning med et årsforbruk på 20.000 kWh.

Bruker du 15.000 kWh per år, blir det totale påslaget på 4,17 øre per kWh.

Ved å tegne Coop Strømavtale gjennom LOS får du dessuten to prosent medlemsbonus på strømforbruket ditt, samt 200 kroner rett inn på medlemskontoen din i velkomstbonus.

Les også: Rekordmange husholdninger bytter strømleverandør

Strømekspert mener avtalen nesten er for god til å være sann

Thomas A. Braathen er daglig leder og partner i rådgivningsselskapet Kompass Energi, som bistår små og store bedrifter med innkjøp av strøm.

Thomas A. Braathen. Foto: Privat

På oppdrag fra Pengenytt har han gransket avtalevilkårene med lupe.

– Denne avtalen er nesten for god til å være sann, sier han, og legger til:

– Den er faktisk så bra at jeg ikke helt klarer å se hvordan LOS skal tjene penger på dette.

For etter hans beregninger vil LOS tape rundt 135 kroner per kunde med Coop-avtale det første året de er kunder, gitt at de har et årsforbruk lik landsgjennomsnittet og strømprisen er på nivå med gjennomsnittet for de siste tre årene.

Fra år to har Braathen regnet seg frem til at LOS vil tjene 65 kroner per kunde per år. LOS er derfor avhengig av at kundene blir i godt over tre år, før selskapet kan begynne å tjene penger.

I og med at gjennomsnittlig levetid på et kundeforhold i strømbransjen er 2,5 år, blir regnestykket sannsynligvis negativt for LOS, mener strømeksperten.

I disse tallene er det dessuten ikke tatt høyde for at LOS eventuelt må betale Coop en pris per kunde eller yte annen markedsstøtte, noe som i så fall kan gjøre regnestykket enda dårligere.

Les også: Mer enn 740.000 husholdninger har variabel strømpris. Det koster dem dyrt

Det finnes noen men

Braathen skjønner at LOS ser annerledes på det, og at selskapet ikke ville inngått en slik avtale med mindre de trodde de ville tjene på det.

Han nevner derfor fire mulige måter LOS kan få mer penger ut av Coop-kundene på.

Den første går på de såkalte regulerkraftkostnadene fra Statnett, som alle strømselskap legger inn i innkjøpsprisen på kraft.

– Dette er reelle kostnader som kraftleverandøren har, men det er vanskelig for kundene å etterprøve om strømselskapene legger inn noe ekstra her, sier Braathen.

Han mener disse kostnadene normalt ikke skal overstige 0,1 øre per kWh.

Videre så inngår lovpålagte elsertifikater i det variable påslaget på 3,45 øre per kWh til LOS, men strømselskapet forbeholder seg retten til å endre påslaget «ved endring i markedssituasjonen» for disse.

– I og med at markedet for elsertifikater endrer seg hele tiden, blir det viktig at en eventuell økning i påslaget ikke overstiger den underliggende endringen i elsertifikatmarkedet, sier Braathen.

Den tredje muligheten for LOS å melke Coop-kundene ekstra på, er om kundene ikke velger elektronisk forsendelse av faktura. Ved papirfaktura tilkommer nemlig et fakturagebyr på 29 kroner per måned.

– Til sist kan det hende at LOS forventer et mersalg til kundene med Coop-avtale. Det kan for eksempel være opprinnelsesmerket strøm til 365 kroner i året eller forsikringen LOS Trygg til 548 kroner per år, sier strømeksperten, og legger til:

– Hvis man klarer å styre unna tilleggstjenestene, unngå papirfakturaen og LOS ikke øker påslaget ut over endringen i elsertifikatmarkedet, virker dette absolutt å være en konkurransedyktig strømavtale.

Les også: Høyeste strømpris på 20 år i tredje kvartal i år

Tror bonus på strømforbruk kan få kunder til å bli værende

Margit Unander, administrerende direktør i LOS, oppgir i en epost til Pengenytt at hun er glad for å høre at Braathen mener strømavtalen er konkurransedyktig.

– Vi er svært glade for at Coop har valgt LOS som partner for å tilby strøm til sine medlemmer, skriver hun videre, og legger til:

Margit Unander, direktør privatmarked i LOS. Foto: LOS

– Det er sterk konkurranse om kunden i dagens strømmarked og størrelsen på kundeporteføljen er viktig for å være en kostnadseffektiv og konkurransedyktig leverandør. Coop er en av landets største medlemsorganisasjoner med en svært lojal kundemasse, og vi i LOS har vært villige til å strekke oss langt for å få på plass en avtale. I LOS ser vi på dette som et langsiktig samarbeid hvor vi sammen kan skape verdier både for kunden, Coop og LOS.

Unander oppgir at det er flere årsaker til at de ønsker å tilby en så konkurransedyktig avtale, og lister opp:

  • Coop gir en unik mulighet til å nå ut til en stor kundegruppe utenfor LOS sitt hjemmemarked i Agder
  • Vi forventer lengre levetid per kundeforhold og lavere churn (kundefrafall, red.anm.), drevet av en unik avtale med bonus på strømforbruk og lojalitet til Coop.
  • Erfaringsmessig vil noen kunder velge tilleggsprodukter fra LOS, som også kan bidra positivt

Pengenytt har ikke fått noe svar på hva LOS fakturerer kundene i regulerkraftkostnad.

Les også: Dette er de beste «bensinkortene» å bruke i Norge og utlandet i 2018

Har vært etterspurt av medlemmene lenge

Geir Jostein Dyngseth, organisasjons- og medlemsdirektør i Coop Norge, forteller at en strømavtale har vært etterspurt av Coops medlemmer i lengre tid.

– Vi jobber kontinuerlig med å tilby våre medlemmer medlemsnytte både internt i Coop og gjennom samarbeidsavtaler med eksterne aktører. Når vi har spurt medlemmene våre om hva slags medlemsfordeler de ønsker seg, har veldig mange svart at de ønsker seg billigere strøm, sier han, og legger til:

– Vi kontaktet en rekke strømleverandører, og den eneste strømleverandør som kunne tilfredsstille Coops krav var LOS AS.

Dyngseth håper dette blir en god løsning for Coop-medlemmene, og oppfordrer medlemmene om å sammenligne strømavtalen sin med den nye Coop strømavtalen.

− Vinteren står snart for døren, og med den kalde årstiden følger også høyere strømforbruk. Derfor tror vi at mange Coop-medlemmer er glade for å få et godt strømtilbud, og vi tror mange vil benytte seg av den unike muligheten som denne avtalen gir, avslutter han.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også:

Dette bruker du mest strøm på hjemme

Styr unna denne nye avtalen fra strømselskapene

Så mye må strømprisen øke for at solcellepanel på taket skal bli lønnsomt

Nå kan du få støtte til energitiltak på hytta

Måten du bremser på kan gi deg ekstra stor verkstedregning

Du kan spare 2500 kroner på å bruke riktig betalingskort i utlandet

Saken er opprinnelig publisert på Pengenytt.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:40 Ny syklon har nådd Mosambik22:27 Gule vester er skuffet over Macrons reformplan22:21 – Kan nærme seg i jakten på styrtet F-3521:46 Far brakk lårbeinet på to måneder gammel sønn21:14 SAS har kansellert 44 avganger fra Oslo lufthavn før klokka 12 fredag i forkant av mulig streik21:13 FN-utsending møtte Assange i fengselet20:55 SAS kansellerer flygninger i forkant av mulig streik20:38 Haltbrekken (SV) krever svar fra olje- og energiministeren20:08 Giske: Står ved at jeg har gjort feil, har ting å lære19:46 Salah på galla i New York19:25 Protestparti mot bompenger kan påvirke hverdagen til 3,4 millioner nordmenn19:24 20 millioner mer til sikring av kirker19:21 Matprodusenter får trusselbrev – truer med å forgifte matvarer i butikken18:47 – Pengene går til Kina, ikke til idretten18:24 Ingebrigtsen-brødrene utsetter sesongstarten18:21 SAS-meklingen inn i de avgjørende timene18:00 Familien reagerer på drapsdommen: – Et monster17:36 Norges siste atomreaktor stenges – milliardopprydning venter17:19 Enighet i finansoppgjøret – 9.200 kroner til alle17:18 Stebestefar tiltalt for grov voldtekt av femåring17:07 Selbekk mener Ropstad bør gå for en strengere innvandringspolitikk16:43 Atomreaktoren på Kjeller stenges, opplyser Institutt for Energiteknikk (IFE)16:38 Hjerneimplantat kan oversette tanke til tale16:34 Kvinne i 50-årene fikk problemer under første samleie – saksøkte staten16:28 Lastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt drap etter at syklist ble påkjørt16:17 Rapport: 1.600 sivile drept da Raqqa ble gjenerobret16:11 Tyskere stadig mer skeptiske til asylsøkere15:33 – Politimesteren i Finnmark har ikke gjort noe ulovlig15:25 Flere branner herjer fortsatt i Sverige15:18 Edvartsen varsler millionsøksmål mot NFF15:15 Politiet vil åpne grav14:59 Rapport: 1.600 sivile drept da Raqqa ble gjenerobret14:58 Nicki Bille: – Jeg er handikappet for livet14:34 Keiserpingviner rammet av mangel på is14:17 Nesten alle eldre bruker internett14:08 Giske vil ha debatt om organisasjonskultur13:56 OECD slår alarm om roboter13:52 Bankene varsler kraftig renteøkning13:50 Skavik tar over etter Mitter13:48 Storavis: – Ødegaard ikke til salgs13:35 Mann (38) dømt for drapet på Marie-Louise13:23 Færre asylsøknader innvilget i EU13:22 Israel ber borgere forlate Sri Lanka13:21 Russland og Kina med felles marineøvelse13:11 Kallmyr vil utvise flere kriminelle utlendinger13:10 Klimaaktivister limte seg fast til London-børsen13:09 Paret som ble funnet døde i Trondheim, har trolig vært savnet lenge12:58 – NRK bidrar til å fyre opp et konfliktbilde12:23 Barn er ikke «forrædere». En toåring kan ikke være radikalisert12:10 Aksjefall for lakseoppdrettsselskapene12:09 Russland vil delta i atomforhandlinger med Nord-Korea12:07 Bjervig blir norsk langrenns «supersjef»11:31 Biden gjør et nytt forsøk på å bli president11:28 Færre vil bli lærer og sykepleier11:00 Ny syklon på vei mot Mosambik10:53 Ny prisrekord for bensin i Norge10:34 Se bildene astronauten tok da han var et år i rommet10:33 Årets lag i Premier League10:17 Guardiola ber City-spillerne styre unna mediene09:58 Rask varsling kan redde liv på sjøen09:45 – Planetens helse står på spill09:25 Toro tilbakekaller seks ferdigretter09:22 Færre ser TV og leser papiraviser08:48 Norwegian fjerner Flex-billetter før mulig SAS-streik08:38 Uheldig MC-fører havnet i søppelbilen07:59 Schjelderup trekker seg som byrådsleder i Bergen07:58 Norwegian-smell på 2 milliarder07:56 United i sin verste form på 57 år07:46 169 millioner barn i verden har ikke fått meslingvaksine07:42 Pensjonister taper penger07:36 Seiersrekken til Skjelvik og Zlatans LA Galaxy tok slutt07:26 Haugen slo Olden i finalen og ble østerriksk mester06:59 Putin og Kim fornøyde etter møte06:45 Politiet truet med kniv i Trondheim06:41 Bølge av skogbranner i Nord-Europa06:37 Nye pågripelser på Sri Lanka06:32 Heiberg før presidentkampen: – Vil gi ro i feltet06:15 Mor og sønn funnet drept på Tenerife06:10 Politiet slår alarm om ungdomskriminalitet i Tromsø06:06 Mer bagasje ble borte på flytur i fjor06:00 Jemens mødre og barn dør05:50 Dette skjer i dag05:45 Gravemaskinfører dømt til fengsel etter dødsulykke05:31 Dette skjedde i natt05:11 Mann i 70-årene ranet og knivstukket i Bærum05:00 Sánchez i tet foran valget i Spania05:00 Nord universitet holder beredskapsøvelse inspirert av Viking Sky04:40 Carlos Ghosn løslates mot ny kausjon04:39 16-årig sjåfør til sykehus etter utforkjørsel04:22 Brexit betyr slutten for britiske lokalpolitikere i EU-land04:10 Politisk kaos og sviktende sikkerhet ga grobunn for radikalisering på Sri Lanka04:05 Luftvern kan koste opp mot 10 milliarder kroner03:04 Mann dømt for rasistdrap henrettet i Texas03:03 Skudd og skrik kan høres under politiøvelse i Oslo02:44 Innvandrerkvinner bak tre av ti fødsler i fjor02:24 Irans utenriksminister ut mot USA01:55 Prins William besøker New Zealand01:40 Agenda-rådgiver advarer mot å hente hjem norske IS-foreldre01:25 Overraskende stort underskudd for Tesla01:24 Godstog med brannfarlig gods sporet av i Nordland
Siste nytt
22:40VerdenNy syklon har nådd Mosambik22:27PolitikkGule vester er skuffet over Macrons reformplan22:21Verden– Kan nærme seg i jakten på styrtet F-3521:46NorgeFar brakk lårbeinet på to måneder gammel sønn21:14ReisenyheterSAS har kansellert 44 avganger fra Oslo lufthavn før klokka 12 fredag i forkant av mulig streik21:13VerdenFN-utsending møtte Assange i fengselet20:55ReisenyheterSAS kansellerer flygninger i forkant av mulig streik20:38PolitikkHaltbrekken (SV) krever svar fra olje- og energiministeren20:08PolitikkGiske: Står ved at jeg har gjort feil, har ting å lære19:46SportSalah på galla i New York19:25MotorProtestparti mot bompenger kan påvirke hverdagen til 3,4 millioner nordmenn19:24Politikk20 millioner mer til sikring av kirker19:21NorgeMatprodusenter får trusselbrev – truer med å forgifte matvarer i butikken18:47Sport– Pengene går til Kina, ikke til idretten18:24SportIngebrigtsen-brødrene utsetter sesongstarten18:21ReisenyheterSAS-meklingen inn i de avgjørende timene18:00NorgeFamilien reagerer på drapsdommen: – Et monster17:36NorgeNorges siste atomreaktor stenges – milliardopprydning venter17:19PrivatøkonomiEnighet i finansoppgjøret – 9.200 kroner til alle17:18NorgeStebestefar tiltalt for grov voldtekt av femåring17:07PolitikkSelbekk mener Ropstad bør gå for en strengere innvandringspolitikk16:43TeknologiAtomreaktoren på Kjeller stenges, opplyser Institutt for Energiteknikk (IFE)16:38Helse og livsstilHjerneimplantat kan oversette tanke til tale16:34Helse og livsstilKvinne i 50-årene fikk problemer under første samleie – saksøkte staten16:28NorgeLastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt drap etter at syklist ble påkjørt16:17VerdenRapport: 1.600 sivile drept da Raqqa ble gjenerobret16:11VerdenTyskere stadig mer skeptiske til asylsøkere15:33Norge– Politimesteren i Finnmark har ikke gjort noe ulovlig15:25VerdenFlere branner herjer fortsatt i Sverige15:18SportEdvartsen varsler millionsøksmål mot NFF15:15NorgePolitiet vil åpne grav14:59VerdenRapport: 1.600 sivile drept da Raqqa ble gjenerobret14:58SportNicki Bille: – Jeg er handikappet for livet14:34VerdenKeiserpingviner rammet av mangel på is14:17KulturNesten alle eldre bruker internett14:08PolitikkGiske vil ha debatt om organisasjonskultur13:56PengerOECD slår alarm om roboter13:52PengerBankene varsler kraftig renteøkning13:50SportSkavik tar over etter Mitter13:48SportStoravis: – Ødegaard ikke til salgs13:35NorgeMann (38) dømt for drapet på Marie-Louise13:23VerdenFærre asylsøknader innvilget i EU13:22VerdenIsrael ber borgere forlate Sri Lanka13:21VerdenRussland og Kina med felles marineøvelse13:11PolitikkKallmyr vil utvise flere kriminelle utlendinger13:10PengerKlimaaktivister limte seg fast til London-børsen13:09NorgeParet som ble funnet døde i Trondheim, har trolig vært savnet lenge12:58Kultur– NRK bidrar til å fyre opp et konfliktbilde12:23PolitikkBarn er ikke «forrædere». En toåring kan ikke være radikalisert12:10PengerAksjefall for lakseoppdrettsselskapene12:09VerdenRussland vil delta i atomforhandlinger med Nord-Korea12:07SportBjervig blir norsk langrenns «supersjef»11:31PolitikkBiden gjør et nytt forsøk på å bli president11:28NorgeFærre vil bli lærer og sykepleier11:00VerdenNy syklon på vei mot Mosambik10:53MotorNy prisrekord for bensin i Norge10:34VerdenSe bildene astronauten tok da han var et år i rommet10:33SportÅrets lag i Premier League10:17SportGuardiola ber City-spillerne styre unna mediene09:58MotorRask varsling kan redde liv på sjøen09:45Verden– Planetens helse står på spill09:25Helse og livsstilToro tilbakekaller seks ferdigretter09:22KulturFærre ser TV og leser papiraviser08:48ReiseNorwegian fjerner Flex-billetter før mulig SAS-streik08:38NorgeUheldig MC-fører havnet i søppelbilen07:59PolitikkSchjelderup trekker seg som byrådsleder i Bergen07:58PengerNorwegian-smell på 2 milliarder07:56SportUnited i sin verste form på 57 år07:46Helse og livsstil169 millioner barn i verden har ikke fått meslingvaksine07:42PengerPensjonister taper penger07:36SportSeiersrekken til Skjelvik og Zlatans LA Galaxy tok slutt07:26SportHaugen slo Olden i finalen og ble østerriksk mester06:59VerdenPutin og Kim fornøyde etter møte06:45NorgePolitiet truet med kniv i Trondheim06:41VerdenBølge av skogbranner i Nord-Europa06:37VerdenNye pågripelser på Sri Lanka06:32SportHeiberg før presidentkampen: – Vil gi ro i feltet06:15VerdenMor og sønn funnet drept på Tenerife06:10NorgePolitiet slår alarm om ungdomskriminalitet i Tromsø06:06ReiseMer bagasje ble borte på flytur i fjor06:00VerdenJemens mødre og barn dør05:50NorgeDette skjer i dag05:45NorgeGravemaskinfører dømt til fengsel etter dødsulykke05:31NorgeDette skjedde i natt05:11NorgeMann i 70-årene ranet og knivstukket i Bærum05:00PolitikkSánchez i tet foran valget i Spania05:00NorgeNord universitet holder beredskapsøvelse inspirert av Viking Sky04:40PengerCarlos Ghosn løslates mot ny kausjon04:39Norge16-årig sjåfør til sykehus etter utforkjørsel04:22PolitikkBrexit betyr slutten for britiske lokalpolitikere i EU-land04:10VerdenPolitisk kaos og sviktende sikkerhet ga grobunn for radikalisering på Sri Lanka04:05NorgeLuftvern kan koste opp mot 10 milliarder kroner03:04VerdenMann dømt for rasistdrap henrettet i Texas03:03NorgeSkudd og skrik kan høres under politiøvelse i Oslo02:44NorgeInnvandrerkvinner bak tre av ti fødsler i fjor02:24PengerIrans utenriksminister ut mot USA01:55VerdenPrins William besøker New Zealand01:40NorgeAgenda-rådgiver advarer mot å hente hjem norske IS-foreldre01:25PengerOverraskende stort underskudd for Tesla01:24NorgeGodstog med brannfarlig gods sporet av i Nordland
Populært