Nordea og Sbanken skrur opp renten

Nordea setter opp rentene på eksisterende lån fra 6. november. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Nordea setter opp rentene på eksisterende lån fra 6. november. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nordea og Sbanken følger flere andre store banker og setter opp renten med inntil 0,25 prosentpoeng. De nye satsene vil gjelde fra 6. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kunngjorde bankene tirsdag.

– I lys av Norges Banks beslutning om å heve styringsrenten på rentemøtet 20. september og utviklingen i pengemarkedsrentene har Nordea besluttet å justere opp rentene på boliglån og sparekonto, sier John Sætre, leder for personmarkedet i Nordea Norge.

For nye lån gjelder de justerte rentene allerede fra tirsdag. Også innskuddsrentene settes opp, opplyser banken.

I tillegg ble det tirsdag kjent at også Sbanken, tidligere Skandiabanken, skrur opp renten. Også Sbanken øker boliglånsrenten med 0,25 prosentpoeng, og banken opplyser at det rimeligste boliglånet nå vil ha en rente på 2,30 prosent etter justeringen.

– Renten er fortsatt lav, og vi tror de fleste er forberedt på at denne økningen kommer nå etter flere år med historiske lave boligrenter. Sbanken har alltid vært konkurransedyktige på pris. Det skal vi også være i framtiden, sier daglig leder Magnar Øyhovden i Sbanken.

Sist fredag var DNB først ute med å øke renten på boliglån etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,25 prosentpoeng dagen før. Like etter fulgte SpareBank 1 Østlandet, og også SpareBank 1 SMN og SpareBank 1 SR-Bank har kunngjort renteheving.

Personvernpolicy