Én megler solgte boliger for 1,5 milliarder i fjor

Fredrik Dyve.
Fredrik Dyve. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen. / hegnar.no

– De beste klarer seg uansett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Gjennom fjoråret falt boligprisene 10,5 prosent i Oslo, men 2017 ble likevel er rekordår for eiendomsmegler Fredrik Dyve, skriver Finansavisen.

Bikket 20 millioner

For første gang bikket han 20 millioner i provisjon, og landet nærmere bestemt på 20,1 millioner kroner. Provisjonen steg dermed fra 17 millioner kroner i 2016.

- 20,1 millioner er rekord for kjeden og jeg tror det er rekord for bransjen også. Det vitner om at de etablerte, flinke meglerne, med stort kontaktnett, klarer seg uansett hvordan markedet er. Det er de unge og nyutdannede som sliter aller mest når markedet bremser, sier adm. direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren.

Hun påpeker overfor avisen at meglerne vanligvis sitter igjen med 35-40 prosent av provisjonen de drar inn, men enkelte har trappetrinnsmodeller hvor andelen kan komme i 45 prosent ved høy omsetning.

Les også: Hansa-sjefen slutter på dagen

- Måtte virkelig megle

Dyve eier og driver kontoret Privatmegleren Dyve & Partnere på Skøyen, og er i tillegg aksjonær i flere Privatmegleren-kontorer i Oslo. I skattelistene for 2016 sto han oppført med 13,1 millioner kroner i skattbar inntekt.

Dyve var Privatmeglerens mestselgende enkeltmegler i fjor - for åttende år på rad, og solgte boliger for godt over 1,5 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

- I fjor måtte vi virkelig megle boliger. Vi måtte jobbe enda mer målrettet for å holde salget oppe, til gode priser. Men i det øvre segmentet merket vi nesten ingenting, da tenker jeg over 18 millioner, sier Dyve selv.

Les også: Bondelaget advarer regjeringen

Langt ned til 2. plass

Nærmest Dyve på listen over kjedens mest innbringende meglerne følger ifølge avisen hytte­megler Petter Birkrem, etter å ha håvet inn 11,4 millioner kroner i provisjon i fjor.

Christian Stenerud hos Privatmegleren Nordstrand Panorama landet på akkurat 10 millioner, etterfulgt av Kåre Brustad på Strømmen-kontoret. Han endte på 8,9 millioner kroner.

En annen Nordstrand-megler er ifølge Finansavisen også å finne på topp fem-listen. Det dreier seg om Soliman Sarwar, som hanket inn 8,3 millioner kroner i provisjon i 2016.

Les også: Sp vil ha slutt på tyning av småkommuner

(Artikkelen er først publisert på hegnar.no)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden